16 april 2024

Nvey Eco Skin Care Delicat – recension

Från Australien kommer märket Nvey Eco. Sedan tidigare har de sin Organic Makeup som jag har utnämt till  ”Makeupens Rolls-Royce” 😉 Nu har de även lanserat en ekologisk (så klart när det gäller Nvey Eco) hudvårdslinje med produkter för olika hudtyper. Produkterna i det här inlägget är Nvey Eco Skin Care Delicat Serie för känslig hud.

”-Hydra Calming Cleanser – Stärkande, och lugnande för ömtålig hud
Vital Delicat Concentrate – djupverkande och stärkande. Ger lindring åt irriterade hud samt ökar huden tolerans och motståndskraft.
Hydra Calming Moisturising Crème – lindrar känslig, irriterad hud, inflammationer, rodnader och torrhet. -”

nveyecoskincare_delicat_trio

Hur ser mitt utlåtande ut? Lite bakgrund först. Med tanke på att jag tidigare har gått igenom de flesta av de mest lovande märkena för just reaktiv och känslig hud. Tänker då i första hand på tiden innan 2009 då jag använde de konventionella produkterna på marknaden. När jag sedan gick över till till den ’Gröna’ sidan har jag också provat på många lovande produkter som väldigt många har fått positivt resultat av men icke jag inte. Jag har varit jätte nöjd med en del produkter ( ni vet säkert vilka märken jag syftar på ;), så jag nämner dem inte i det här inlägget) men inte riktigt hittat fram till den absolut rätta.

Är ni redo att höra mina åsikter om Nvey Eco Skin Care? Då kör vi!

Hydra Calming Cleanser har en lätt krämig konsistens som känns mjuk vid applicering, mycket mild mot huden men effektiv rengöring. Doften är neutral med svagt inslag av apelsin. Huden känns ren utan att irritation uppstår.

Vital Delicat Concentrate har en härligt fyllig konsistens jämfört med många andra koncentrat/serum som är mer flytande. Huden får en silkeslen känsla. Koncentratet ger en bra fuktbas samtidigt som den arbetar på djupet. Den är så rik i sin konstisens att det går att använda endast koncentratet som dag/underlagskräm. Doften är neutral med svagt inslag av citrus.

Hydra Calming Moisturising Crème har en lättare konsistens än koncentratet men fortfarande krämig och skönt att applicera på ansikte och hals. Lugnade och fuktgivande som håller hela dagen. Doften är mycket neutral med svagt inslag av apelsin.

◊◊◊ Redan första dagen jag använde denna trio så märkte jag faktiskt resultat men ibland är det bara en illusion. Nu efter drygt en månad kan jag säga att denna trion har förbättrat min hudstruktur helt fantastiskt. Huden har blivit påtagligt bättre när det kommer till bl a elasticitet, torra ytor har minskat markant, rodnaderna har också dämpats. Känslan av att huden blossar upp och hettar till har också minskat. Irritationer såsom klåda, ja, det har också minskat otroligt.

Jag är väldigt imponerad av att denna hudvården verkligen lever upp till vad min känsliga/reaktiva/allergi/eksem och psoriasis benägna hud kräver!

Priset på produkterna kanske kan tyckas lite höga men faktum är att de är super dryga. Jag har använt mig av dessa tre regelbundet morgon och kväll i drygt en månad och det är massor kvar. Kommer med sannolikhet att räcka i minst 2 månader till. ◊◊◊  

Share some blog love

10 tankar på “Nvey Eco Skin Care Delicat – recension

 1. Hej Jeanette

  Det var skönt att höra – jag har ju också (milt sagt) besvärlig hud (eksem) och tycker också att Delicat-serien fungerar bra på min hud 🙂

 2. Hej Jeantte <3
  Vad glad jag blir över att din hud mår så bra nu :)!
  Den är verkligen underbar på att lugna och stärka huden.
  Sänder massor med kramar till dig,
  Gabriela

  1. Finaste Gabriela =)
   Den här trion tillsammans är ju helt fantastik. Om jag var tvungen att välja en av dessa tre blir det absolut serumet =) Det funkar både som en djupverkande behandling och ett perfekt fuktbevarande underlag.

 3. Oj vad kul att höra!!! Har väntat med spänning på en recension!!! Det här blir kanske mitt nästa inköp! 🙂

  1. Hej Natasha,
   Kul att du uppskattar min recension =)
   Hoppas du blir lika nöjd som mig om/när du väljer hudvård från Nvey Eco Skin Care Line. Hör gärna av dig och berätta =)

  2. Hej Jeanette,
   Ja, serumet/koncentratet går verkligen på djupet. De har använts sig av naturliga ekologiska liposomer(bärare-transportörer) från vegetabilisk olja-tistel av de aktiva ingredienserna. Det är det som gör att nyttigheterna kommer så långt ner och kan göra precis det du upplevde! Massvis med kramar Gabriela <3

 4. Oooh om jag skulle ha turen att vinna så skulle jag välja ”Nvey Eco Vital Riche Concentrate”. Detta för att min hud är torr med början till lite torrhetsrynkor. Vill ändå inte börja använda anti-age ännu utan mer förebygga med riklig återfuktning. Samt attt den innehåller vit E som är en finfin antioxidant 🙂

  1. Hej Christina! Nu hamnade din kommentar i fel inlägg 😉 Men eftersom det är ’hjärtans-tävling’ så ska jag vara extra snäll ;)jag flyttar över denna kommentaren till rätt inlägg =)

 5. Vad roligt att det börjar dyka upp recensioner på Nveyv Ecos hudvårdsprodukter och ännu roligare att du fått så bra resultat med dem! Är väldigt sugen på att testa deras produkter för finnbenägen hud, undrar om de håller samma höga standard som den här serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.