5 mars 2024

Stärkande hårolja med chili och ingefära

En olja som är stärkande både för hår och hårbotten. Innehåller bl a jojobaolja, eteriska oljor som rosmarin, ylang-ylang samt extrakt av chili och ingefära. Oljan har en gulaktig nyans och har en mild ljuvlig doft av ylang-ylang.

För glans och lyster kan man tar några droppar olja i handen och sedan applicera i hela håret, om man har tunt hår räcker det men någon enstaka droppe som appliceras i topparna.

Oljan kan också användas för en riktigt djupgående behandling av hårbotten. Då applicerar man oljan i hårbotten och masserar samt låter det sitta i under natten. Tvättas sedan bort på morgon genom att schamponera håret som vanligt. Det rekommenderas att man upprepar proceduren 2–3 ggr per vecka vid hårbottenbesvär för att få bästa effekt.

Jag har mest använt den här oljan till att behandla hårbotten. Ibland har jag applicerat innan sänggående och andra gånger om jag bara ska vara hemma så applicerar jag oljan i hårbotten på morgonen och sedan schamponerar ur den framåt sen-eftermiddag/kväll. Oljan ger en boost till hårbotten som faktiskt kliar och fjällar mindre efter användandet samt att håret känns fylligare.

 Maria Åkerberg Deepskin Organics Specials for Hair –  30ml

hairoil_mariaåkerberg

Ingredients: Butyrospermum Parkii Seed Oil (Sheasmörolja), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Helianthus Annus Seed Oil (Solrosolja kallpressad), Brassica Napus Seed Oil (Rapsolja kallpressad), Zingiber Officinalis (Ingefära), Rosmarinus Officinalis Oil (Rosmarinolja), Cedrus Atlantica Oil (Cederträolja), Citrus Decumana Oil (Grapefruktolja), Cananga Odorata Genuina Oil (Ylang Ylangolja), Capsicum Frutescens Fruit Extract (Chiliextrakt), Limonene (från grapefruktoljan), Citral (från grapefruktoljan), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant).

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.