Ansiktsvård,  Recensioner

Gaia Skin Naturals – recension

Från Australien och Nya Zealand kommer många fina naturliga och ekologiska produkter. Fler och fler märken dyker  upp här i Sverige också =)
Gaia Skin Naturals är ett australiensiskt märke med naturlig och ekologiskt hudvård  med serier för kvinnor, män och barn. Jag har testat små prover på Gaia Baby och de produkter känns otroligt milda och sköna på huden.

–  Gaia uttalas ´guy-ya´ och betyder Spirit of Mother Earth-

Ett litet travelset med en trio ansiktsprodukter har fått följa med mig till Spanien =)

Foaming Cleanser– en transparent gel rengöring med en krämig konsistens som rengör effektivt men är mild mot huden. Ger ett litet lödder. Kan även användas till att ta bort ögonmakeup med utan att irritera ögonen. Torkar inte ut huden. Doftar diskret men friskt  av grapefrukt och jasmine.

Ingredients/INCI: Purified water, cetearyl alcohol (coconut), glyceryl stearate (coconut), organic apricot kernel oil*, vegetable glycerin, capric/caprylic triglycerides, sodium lauryl sarcosinate (glycine), xanthan gum, tocopheryl (natural vitamin e), lactic acid, organic marshmallow extract*, organic aloe leaf extract*, organic chamomile extract*, phenoxyethanol (glycine), sodium hydroxymethylglycinate (amino acid), and the pure essential oils of organic bergamot*, organic lavender*, organic geranium* and organic palmarosa*, geraniol, linalool, citronellol, citral, d-limonene – components of pure essential oils.

* = Certified Organic ingredients by Australian Certified Organic (ACO)

 

Refreshing Toner – innehåller bl a rosenvatten, ringblomma och lavendel. Appliceras med bomullspads eller ekorondell. Jag brukar dock spraya direkt över ansiktet och hals efter rengöring samt vid behov. Refreshing Toner har en diskret doft av ros.

Ingredients/INCI: Certified organic rose demascena hydrosol*, certified organic lavender hydrosol*, certified organic rose otto pure essential oil*, certified organic green tea extract, certified organic calendula extract, phenoxyethanol, potassium sorbate.

* = Certified Organic ingredients by Australian Certified Organic (ACO)

 

 

Facial Moisturiser – en lätt moisturiser som har en fyllig konsistens och är mycket dryg. Huden känns mjuk och återfuktad.Den sägs även minska rodnad och fina linjer. Jag var lite skeptisk till en början pga att den innehåller många eteriska oljor. Men den har visat sig varit mild mot min hy. Facial Moisturiser har en härlig doft av lavendel med inslag av rökelse.

Ingredients/INCI: Purified water, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, certified organic soyabean oil*, grapeseed oil, certified organic shea butter*, cocoa butter, certified organic rosehip oil*, certified organic jojoba oil*, tocopheryl (natural vitamin e), certified organic avocado oil*, certified organic evening primrose oil*, certified organic ginkgo biloba extract*, certified organic gotu kola extract*, organic ginseng extract*, organic chamomile extract*, lactic acid, phenoxyethanol, sodium hydroxymethylglycinate and the pure essential oils of certified organic lavender*, mandarin, tangerine, frankincense, certified organic spearmint* (d- limonene, citronellol, linalool – components of essential oils).

* = Certified Organic ingredients by Australian Certified Organic (ACO)a

 

 

Läs mer om Gaia Skin Naturals på deras egen hemsida eller Gaia Skin Naturals svenska hemsida där ni också hittar lista på återförsäljare

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.