16 april 2024

Detox Duo för ansikte

Skin Renewal och Pore Minimizer från Estelle & Thild

lily

Estelle & Thild Lily Micro Scrub – 50 ml

Skrubben har en vit krämig konsistens med små kiselkorn. Innehåller också bl a mjölksyra, aloevera och fläderblom. Fläderblom har en rengörande, avsvällande samt antiinflammatorisk effekt. Mikrokorn från kisel avlägsnar skonsamt med effektivt döda hudceller. Skrubben appliceras på fuktad hud och masseras in lätt över ansikte och ev hals. Sköljes därefter av ordentligt med ljummet vatten. Även om den har skrubben har små fina korn så upplever jag att det ’river’ ganska bra. Nu är ju jag väldigt känslig, så jag valde att använda den med glesa mellanrum. Rekommenderat är att använda skrubben 1 – 2 gånger per vecka. Jag kan ju säga att jag använt den max 2 gånger i månaden. Jag kan tänka mig att den här skrubben passar bättre för normal/blandhy med tendens till fet hud.

Estelle & Thild Lily Detox Mask – 75 ml

En gulaktig lermask med en mjuk och fyllig konsistens. Masken innehåller bl a bentonitlera, aloevera och mjölksyra. Bentonitlera har en utrensade effekt och hjäper till att reducera rodnad och irriterad hud.
Masken appliceras på rengjord hud i ett tjockt lager och för verka 3- 5 min. Sköljes sedan av med ljummet vatten. Jag har varvat med att applicera lite mandelolja under masken för att förhöja effekten. 1 -2 gånger per vecka rekommenderas att lägga den här masken. Jag har använt ca 1 gång per vecka. Masken tyckte jag bättre om än skrubben då den hade både renande och återfuktande egenskaper.

Båda produkterna är certifierade som Natural and Organic Cosmetics enligt ECOCERT Greenlife.

Lily Micro Scrub
Ingridienser/INCI: aqua, helianthus annuus seed oil*, olea europaea fruit oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, glycerin, hydrated silica, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, cera alba*, rosa damascena flower water*, aloe barbadensis leaf extract*, sambucus nigra flower extract*, parfum, citronellol, geraniol, linalool, xanthan gum, decyl glucoside, sodium dehydroacetate, lactic acid, tocopherol, olea europaea leaf extract, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate.
*Ingredient from Organic Farming.

Lily Detox Mask 
Ingredienser/INCI: aqua, bentonite, glycerin, helianthus annuus seed oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, cera alba*, olea europaea fruit oil*, rosa damascena flower water*, #aloe barbadensis leaf extract*, lactic acid, citric acid, parfum, citronellol, geraniol, linalool, xanthan gum, tocopherol,sodium dehydroacetate, potassium sorbate, sodium benzoate
*Ingredient from Organic Farming

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.