26 maj 2024

Mild, citrusdoftande och krämig brun-utan-sol

Brun utan sol är ett bra alternativ om man vill ge huden en fräsch gyllene ton eller förlänga en solbränna. Fast det kan vara svårt att hitta rätt. Det bästa är att hitta fram till en produkt som gradvis ger en gyllene ton men ej alltför intensiv och mörk. Det ska se fräscht ut men inte för stora kontraster med hudfärgen på resten av kroppen.

Jag valde att köpa Tan in a Bottle från Maria Åkerberg Deepskin Organics. Det var ett bra köp =) Krämen innehåller bl a jojobaolja, sheasmör, rosmarin, teatreeolja, lavendelolja, citrongräsolja.  Vit i färgen och den har verkligen en krämig konsistens med  frisk citrusdoft. Jag väljer att alltid grunda huden med att applicera lite olja på de ställen jag ska applicera krämen, vilket ger ett fint och jämt resultat. Den krämiga konsistensen gör att den är lätt att massera in och huden känns mjuk och smidig.

Jag applicerar krämen i ansikte, hals och dekolletage. Enligt användarbeskrivningen blir färgen ljus och det behövs upprepas flera dagar i rad för att få ett resultat. Men på mig ger det resultat efter första appliceringen. För att behålla den fräscha gyllene lystern underhåller jag med att applicera krämen varannan eller var tredje dag. Vill jag ha ha en djupare nyans applicerar jag oftare.

Det aktiva ämnet som sätter igång pigmentering är DHA (DiHydroxiAcetone) = socker från frukt, gör att en viss doft bildas i samband med att det aktiveras. Det är en doft man aldrig kommer ifrån. Dock är den doften på Tan in a Bottle mycket mild och långt ifrån den allmänna brun-utan-sol doften. En bra brun-utan-sol produkt till ett bra pris för den som vill ha en lätt fräsch gyllene färg som kan byggas på efter eget önskemål. Hållbarheten är 6 månader efter öppnande.

Maria Åkerberg Deepskin Organics Tan in a Bottle

tan_in_a_bottle

 130 ml

Ingredients: Aqua Purificata, Dihydroxiacetone, Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Canola (rapsolja med extra mycket E-vitamin), Cetearyl Alcohol (från kokos), Cetearyl Glucoside (från kokos och majs), Glycerine (från raps), Sodium Anisate (från basilika), Sodium Levulinate (från ris), Lactic Acid (Mjölksyra), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant), Melaleuca Alternifolia Oil (Tea treeolja), Lavandula Officinalis Oil (Lavendelolja), Cymbopogon Citratus Oil (Citrongräsolja), D-Limonene (från citrongräsoljan), Linalool (från lavendeloljan), Citral (från citrongräsoljan), Geraniol (från citrongräsoljan).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.