Fötter

Tips! Ta hand om dina fötter i vinter

Om man har möjlighet till att gå på fotvårdsbehandling så underlättare det sedan att själv ta hand om sina fötter för att hålla dem mjuka och fria från förhårdnader och självsprickor. Hur många är det egentligen som verkligen tar sig tid hemma med att ordna ett riktigt fotbad? Ett varmt fotbad med badsalt som man sätter ner sina fötter i och bara njuter. Måste ju erkänna att jag inte ens har någon liten fotbalja hemma 😉 men borde nog satsa på att skaffa en.

foot_care

De råden jag har fått när det gäller fötterna är att bara använda sandpapperfilar inte metall. Fila fötterna max 1 gång per vecka, om man filar oftare ökar bara mängden förhårdnader. Sedan är det viktigt att smörja in dem, gärna varje dag (kväll), så att fötterna bibehåller sin fuktighetsnivå och inte torkar ut. Den här årstiden när man stänger in fötterna i stövlar, tofflor och tjocka strumpor behöver de lite extra omsorg. Här är tips på några produkter som fungerar bra för mina fötter.

Foot Cream Aloe & Ginseng är en bra fotkräm som är lagom fet. Den har en bra pumpdosering, är skön att applicera och fötterna känns mjuka och sköna. Den här fotkrämen kan man använda både morgon och kväll eftersom den inte lämnar fötterna med en fet känsla. Krämen har en söt citrusdoft.

fotkr

Sheasmör är mjukgörande och ett lite fetare alternativ. Efter applicering kan det kännas lite halt så jag tycker den passar bäst att använda till natten eller eventuellt att applicera en mindre mängd om man använder den på morgonen.
Det finns många olika (ekologiska) Sheasmör på marknaden, det här sheasmöret kommer från JustAfrica.se. 

shsm

Special For Feet är en olja baserad på olivolja, citronolja och tea tree olja. Den är både bakteriedödande och svampdödande. Om man har besvärande förhårdnader kan man använda den här oljan som en punktbehandling genom att applicera olja 2-3 ggr per dag och se till att ha en kompress som skydd över förhårdnaden. Jag brukar applicera några droppar olja och massera fötterna med några gånger per vecka som en liten extra treat.

fotolja

Fotskrubb – jag är lite försiktig när det gäller att skrubba (pga diabetes) men när jag gör det brukar jag ta (kallpressad)olja och blanda med salt eller socker.

När man nu har fötterna instängda en stor del av dagen så blir det lätt att det blir svettigt för dem. För att hålla fötterna fräschare och torrare kan man använda t ex använda ett naturligt baby talk gjord på majsstärkelse och lavendel. Pudra lite få fötterna innan du sätter på dig strumporna brukar fungerar så att talket absorberar fukten.

talk

In English: Take take of your feet during the winter season. Make sure to provide them with lots of moisturing. In this post I give a few tips on products that works well to keep my feet happy =)

signatur

Share some blog love
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.