1 mars 2024

Mint Thé – BodhiUK

Mint Thé Temple Balm innhåller bl a vit kamfer som har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper, cajeput som har smärtlindrande egenskaper och eukalyptus som också har antiinflammatoriska egenskaper. Påminner om vit Tigerbalm och fungerar på samma sätt. Vid förkylning för att underlätta andningen, vid muskelvärk och vid huvudvärk. Även på små sår, insektsbett samt ge lindring vid åksjuka.

Jag har testat den vid huvudvärk, förkylning, muskelvärk och illamående. Doftar rejält av mentol med lite kryddiga inslag. Vid huvudvärk har jag masserat en liten mängd vid tinningarna, det ger en kylande känsla samt har oftast givit en lindring. Även vid illamående (som t ex vid migränhuvudvärk) har det lättat lite genom att värma upp en liten mängd i handflatan och sedan kupa händerna över näsa och inhalera den uppfriskande och renande doften. Att smörja in på bröstet vid förkylning gör det lättare att andas samt vid muskelvärk massera in på utsatt område ger en svalkande lindring. En bra liten burk att alltid ha tillhands vid akuta besvär som ovan.

Bodhi Mint Thé Temple Balm –  15 gr 

Ingredients: Butyrospermum Parkii (Organic Shea Nut) Butter**, Orbignya Oleifera (Babassu) Nut Oil, Menthol, Melaleuca Leucadendron Cajaputi (Cajeput) Leaf Oil, Cinnamomum Camphora (White Camphor) Bark Oil, Mentha Arvensis (Peppermint) Leaf Oil, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Origanum Majorana (Marjoram) Leaf Oil, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Litsea Cubeba (May Chang) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil, Thymus Vulgaris (White Thyme) Oil, Citral*, Eugenol*, Citronellol*, Limonene*, Linalool *natural constituents of essential oils ** organic ingredients

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.