16 april 2024

Schampo och balsam från Weleda

Det stora problemet när det gäller mitt hår är min hårbotten! Fjällande, kliande och en hårbotten som lätt blir irriterad. Skulle nog säga att jag har normalt till torrt hår mer än normalt till fett hår men att håret resp hårbotten behöver en massa fukt! Jag har jätte svårt att finna fram till ett schampo som verkligen lindrar mina problem. Oftast rekommenderas schampo mot mjäll (naturligtvis forfarande inom den naturliga sektorn) men många gånger är just de schampon sammansatta även att passa tendens till fett hår/hårbotten. De flesta jag har testat har därför bara gjort min hårbotten ännu torrare och resultat blivit fjällande hårbotten direkt efter tvätt 🙁 Så jag jagar forfarande efter de perfekta hårvårdsprodukterna för just mig =) Weledas hårvårdsserie har jag varit mycket nyfiken på och har nu provat Wheat Balancing Shampoo och Oat Replenishing Conditioner.

Wheat Balancing Shampoo ( 190 ml ca pris 175 kr) innehåller bl a vetefröolja, malva, rosmarin och tea tree olja som ska vara bra och minska problem som fjällande hårbotten oavsett om du har fett eller torrt hår, eller om det beror på mjäll eller eksem/psoriasis. Konsistensen på schampot är lite tjockflytande transparent brun-aktig-gel. Behövs inte speciellt mycket för att arbeta upp en lagomt lödder. Doften är lite örtig med inslag av frisk tea tree. Det här schampot känns helt ok att tvätta håret med. Jag upprepar schamponering två gånger innan jag applicerar balsam. Håret känns inte strävt efteråt men lite balsam brukar jag i alla fall använda. Hårbotten känns helt ok. Inga tecken på omedelbar fjällning, klåda eller andra irritationer.

Ingredients (INCI):Water (Aqua), Disodium Cocoyl Glutamate, Disodium Coco-Glucoside Citrate, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Alcohol, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Xanthan Gum, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Glyceryl Caprylate, Sodium Lauroyl Lactylate, Sodium PCA, Salvia O cinalis (Sage) Leaf Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Viola Tricolor Extract, Lactic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Sucrose Laurate, PCA Glyceryl Oleate, Arginine, Sodium Phytate, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin*. *from natural essential oils

Oat Replenishing Conditioner (200 ml ca pris 159 kr) är för torrt och skadat hår. Balsamet innehåller bl a jojoba, kokosnötsolja, havre och vit malva. Konsistensen är vit och riktigt krämig. Här behövs inte heller någon större mängd för att massera (krama) in i håret. Balsamet har en blommig doft med inslag av kokos och mandelmassa men åt till lite bittrare hållet. Ger håret glans och känns vårdande. Irriterar inte hårbotten.

Ingredients (INCI): Water (Aqua), Alcohol, Cetearyl Alcohol, Behenyl Alcohol, PCA Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Avena Sativa (Oat) Extract, Fragrance (Parfum)*, Isoamyl Laurate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Althaea O cinalis Root Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Arginine, Hydrolyzed Wheat Protein, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*. *from natural essential oils

Weledas schampo och balsam är NATRUE Certifierade 😀

Jag är mycket nöjd med resultatet av dessa två produkter även om min dröm är att kunna finna hårvård som verkligen ger mitt hår ALLT det behöver i en och samma produkt 😉

In English: Shampoo and Conditioner from Weleda Hair Care products. I have tested Wheat Balancing Shampoo for irritated scalp and dandruff. Oat Replenishing Condtioner for dry and damage hair. The wheat shampoo has a scent of herbs and tea tree. It leaves the scalp moisturised and less irritated. The oat conditioner has a scent of flowers and marzipan. It nourish the hair and gives a nice lustre. Both shampoo and conditioner from Weleda are NATRUE Certified.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.