25 maj 2024

Special produkter för irriterad hårbotten

Scalp Treatment Mentha från Maria Åkerberg Deepskin Organics (125 ml ca pris 250 kr ) är en mjukgörande lotion mot mjäll. Jag testade denna pga mina besvär med just kliande och fjällande hårbotten. Flaskan med lotionen har en praktisk spraydosering, vilket gör det lättare att kunna spraya på utsatta områden och sedan massera in lite lätt. Scalp Treatment Mentha ger en direkt svalkande känsla vilken ger en skön lindring vid en kliande hårbotten. Den här mjukgörande lotionen appliceras i hårbotten men ska inte sköljas ut. För bästa effekt appliceras den minst en gång per dag men man kan använda den så ofta man behöver och låta den sitta i till nästa hårtvätt. Jag har ganska så tunt hår och upplever att den här lotionen även gör håret lite fylligare och passar bra som styling lotion för att få lite mer stuns i frisyren. Om jag applicerar denna lotion för många gånger innan jag tvättar håret kan jag dock uppleva att håret känns ‘fett’ snabbare. En bra produkt för en kliande hårbotten, som svalkar, lugnar,återfuktar och har en mild mint doft.

Ingredients: Aqua Purificata, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides (från vete), Fusel Wheat Bran/ Straw Glycosides (fermentering av fruktsocker), Polyglyceryl-5 Oleate (från glycerol och oleinsyra), Sodium Cocoyl Glutamate (från kokosolja), Glyceryl Caprylate (från glycerin och vegetabilisk olja), Glycerine (från raps), Sodium Levulinate (från ris), Sodium Anisate (från basilika), Sodium Caproyl/Lauroyl Lactyl Lactat (från mjölksyra och kokosolja), Lavandula Angustifolia Oil (Lavendelolja), Pelargonium Graveolens Oil (Geraniumolja), Juniperus Communis Oil (Enbärsolja), Mentha Piperita Oil (Myntaolja), Linalool (från lavendeloljan), Limonene (från lavendeloljan), Geraniol (från lavendeloljan), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant).

weleda_hairoilNourishing Hair Oil från Weleda ( 50 ml ca pris 159 kr) rekommenderas för torrt hår, torr hårbotten, kliande hårbotten, mjäll, glanslöst hår och livlöst hår. Oljan innehåller bl a jordnötsolja (bör således inte användas av jordnötsallergiker), klöver och kardborrerotextrakt. Den kallpressade jordnötsoljan sägs vara extra näringsrik och återfuktande. Flaskan oljan kommer i är av mörkt (grönt) glas. Tycker dock att doseringsöppningen är lite för stor vilket resulterar i att man för lite väl mycket olja på en gång. Jag hade hellre sett en smalare öppning eller ännu bättre en pipettdosering, Vilket skulle underlätta att droppa direkt i hårbotten och massera in. För mig passar den här oljan bäst att använda som en oljeinpackning som sedan schamponeras bort antingen efter ett par timmar eller att inpackningen får verka under natten och håret tvättas på morgon därefter. Jag applicerar olja i hårbotten och masserar in den ordentligt. Eftersom oljan är väldigt fet så gäller det att se till att tvätta igenom håret noggrant så att håret inte blir fett alltför snabbt efter.

Oljan känns helt ok och irriterar inte hårbotten. Ger en mycket skön skalpmassage. Den är återfuktande men frågan är om just den här oljan är optimal för mig. Jag tror den passar allra bäst till riktigt torrt hår, tjockt hår och frizzy hår. Eftersom jag har så pass tunt hår blir oljan lite för tung i mitt hår. Doftar lite örtigt med inslag av lavendel och rosmarin.

Ingredients (INCI): Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Arctium Lappa Root Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin* *from natural essential oil:
Innehåll:Jordnötolja, Klöverblomsextrakt, Naturlig Parfym (bl a eterisk olja från äkta rosmarin & lavendel), Kardborrerotextrakt*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Kumarin**från eteriska oljor

In English: Special hair products to combat dandruff, irritated and sensitive scalps. Scalp Treatment Mentha from the Swedish brand Maria Åkerberg Deepskin Organics and Nourishing Hair Oil from Weleda.

jeanette

4 tankar på “Special produkter för irriterad hårbotten

  1. Hej Jeanette, jag har haft samma problem som du har med ditt hårbotten tills jag slutade upp att använda schampo. Jag slutade upp att använda schampo för ca 1 år sedan och det var det bästa jag har gjort. Jag tvättar mitt hår med bara vatten varje dag samtidit som jag masserar mitt hår botten. På kvällen borstar jag mitt hårbotten med en borste gjort av naturhår. Jag borstar hela hårbottnet en ca 60-100 gr. Sedan på morgonen så sköljer jag håret med vatten och masserar. Jag behöver inte använda styling produkter mera. Mitt hår är renare, glansigare än någonsin och mitt hårbotten mår perfekt. Rekommenderar varmt. H. Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.