5 mars 2024

Pressfrukost med tema ekologisk hudvård

En pressfrukost anordnad av danska Urtekram. Ett pressmöte fullproppad inte bara med produktinformation om Urtekrams produkter utan även redovisning av en marknadsundersökning om svenska folkets inställning till ekologisk hudvård som Urtekram gjort tillsammans med YouGov samt information om den nya internationella certifieringsstandarden COSMOS.

Representanter på plats:

från vänster till höger i bild
Valérie Lamaire General Manager Ecocert Greenlife (CEO)
Anders Tengelin Sverigechef Urtekram
Tom Hornhøj-Møller Produktutv. Urtekram

Urtekram ( ”urtekræmmer” = kryddhandlare örtgubbe) är en danskföretag som tillverkar ekologiska produkter (både mat och hudvård) sedan mer än 40 år tillbaka. De har haft ekologiskinriktning redan från start 1972. De satsar helhjärtat på miljöaspekten t ex är Urtekram och Urtekrams produktion är 100% uppvärmd med halmkraft, 100% av strömmen kommer från ett anslutet vindkraftverk. En del av deras produktion ligger i Maringer på Jylland (Danmark). Urtekram använder i dagens läge miljövänlig polyetenplast till sina förpackningar (flaskor, etiketter och korkar), men planerar att framöver övergå till bio-plast, eftersom det är en kostnadsfråga så tar det lite tid men i alla fall något de kommer att satsa på men ej i dagsläget.

Urtekram Bodycare har nio olika serier som omfattar hårvård, kroppsvård, ansiktsvård både för vuxna och barn. Serier i dagligvaruhandeln: Aloe Vera, No Perfume, Nordic Birch, Rose, Brown Sugar, No Perfume Baby. Serier i hälsokosthandeln: Tea Tree, Rosmary, Rasul och Nettle. Produkterna är fria från parabener, syntetiska tillsatser och mineraloljor. Urtekrams produkter är tillverkade av vegetabiliska råvaror och inehåller vårdande oljor och örter. Dofterna kommer från ekologiska eteriska oljor. Urtekrams filosofi är bl a att kunna erbjuda högklassiga ekologiska bodycare produkter till ett pris som ska vara en möjlighet för alla samt att utbudet ska finnas lättillgängligt Ca pris på bodycare produkterna ligger mellan 40 kr – 100 kr.

Det som är nytt är att Urtekram har uppdaterat sina produkters formula och de har även fått ett nytt utseende. Den nya formulan är anpassad att den nya strikta internationella certifieringsstandarden COSMOS. Urtekram är först i Sverige med att certifieras med COSMOS.
Certifieringar som Urtekrams produkter är märkta med:
Ecocert Cosmos Organic, Leaping Bonnie, Vegan,Astma-Allergi Danmark, Nordic Ecolabel och Fairtrade.

In English: Pressevent with Organic Bodycare brand Urtekram from Denmark. Urtekram been around since 1972. Urtekram are now re-launching their products with a new formula and first out in Sweden to be certified by the new international certification standard COSMOS.

 

Share some blog love

En tanke på “Pressfrukost med tema ekologisk hudvård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.