5 mars 2024

Var tredje svensk köper ekologiskt hudvård

Under pressmötet med Urtekram fick vi ta del av den marknadsundersökning som Urtekram gjort tillsammans med det oberoende undersökningsföretaget YouGov om svenskarna inställning till ekologiska hudvårdsprodukter. 

“Var tredje svensk har köpt ekologisk hud-eller hårvård under de senaste halvåret . 3 av 4 är oroliga för att vanliga hud- och hårvårdsprodukter påverkar den egna hälsan negativt”

Kanske inte så oväntat att det är kvinnor och barnfamiljer som utgör det större delen men även en tydlig ökning på det stora hela. Oron för miljöpåverkan är störst men oron för hälsan har ökat rejält. Att vi blir mer och mer medvetna om att det vi smörjer in oss med faktiskt tas upp av huden och vidare ut i kroppen. Skrämmande är också att så många som 44% inte har förtroende för att producenterna av hud och hårvård ser till det bästa gällande hälsan och miljön.

Några siffror från undersökningen:

30% har handlat ekologisk hud/hårvård under de senaste 6 månaderna
59% av dem som inte har köpt kan tänka sig att köpa ekologiskt

71% väljer ekologiskt pga bättre för miljön
38% väljer ekologiskt pga bättre för hälsan

75% är oroliga för innehållet i hud och hårvård kan ha skadlig inverkan på hälsan
84% för att det kan ha skadlig inverkan på miljön

Ekologisk är inte bara en trend utan här för att stanna =) Men naturligtvis är det en djungel för oss konsumenter med vilka produkter som verkligen håller vad de lovar, vilka kan man lita på osv. Min egen uppfattning är att olika certifieringsmärkningar kan hjälpa oss en god bit på väg. Samt att kunskapen om vad som är naturligt och vad som är ekologiskt sprider sig så att det blir lättare för alla att förstå.

Länk till undersökningen

In English:
A market research by Urtekram and YouGov show that the market for organic products in Sweden are growing. 30% of the swedes bought organic body care during the last 6 months and 59% of those who never bought it are positive to do so. Organic is not just a trend, it’s here to stay =) Link to the research

Share some blog love

7 tankar på “Var tredje svensk köper ekologiskt hudvård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.