5 mars 2024

Ögonkräm med bra resultat – Eye Cream More

Nyponfröolja, extrakt från persiskt silkesträd, havtornsolja är några av de välgörande ingredienserna i Maria Åkerberg Deepskin Organics ögonkräm More. Den utlovar bl a att ge en utslätande och uppstramande effekt på fina linjer/rynkor, dränera svullnader samt motverka mörka partier under ögonen. Konsistensen på den här ögonkrämen är lätt med fyllig. Doftar ljuvligt och har en fin orangefärg från havtorn.

 eye_cream_more_formula

Praktiskt pumpflaska, där pumpen är konstruerade så att man med ett väldigt lätttryck på pumpen kan dosera den lilla mängd som behövs. Silkesmjuk konsistens, lätt att applicera genom att dutta lätt med fingertopparna runt ögonkonturen. Den absorberas snabbt och lämnar en behaglig mjuk känsla.

Faktiskt så är det här en av de väldigt få ögonkrämer, speciellt med s k anti-ageing effekt, som jag/min hud tolererar =) Den effekt jag vill att en ögonkräm ska ge är framförallt att huden tolererar den naturligtvis ;), men att den kan förse den tunna och ömtåliga huden under och runt ögonen massor av fukt så huden håller sig mjuk, smidig och att svullnader håller sig borta. Det är A och O för mig =) Strävan efter det optimala ‘lyftet’ och ‘anti-rynk’ effekt är för mig av mindre betydelse. Jag tycker det är fint med rynkor =) det tillhör ju naturensgång så att säga. Vi kan ju inte stoppa åldrandet men däremot se till att vår huden får näring och känns bra.

Hur har då den här ögonkrämen fungerat för mig? Jag är överförväntan förvånad över resultatet. Eftersom jag behandlas med medicinska ögondroppar för glaukom samt ofta har problem med cystor i ena ögat som måste ‘tömmas’ lite då och då och därefter behandlas med antibiotika efter, så är just ögonpartiet utsatt för mycket. Den här ögonkrämen har verkligen givit det jag eftersträvat. Massor av fukt, minskad svullnad, tycker även att de hängande ögonlocken blivit fastare och mindre hängande. När det kommer till de mörka partierna under ögon kan det i mitt fall vara svårt att riktigt kunna avgöra någon större effekt då glaukomdropparna dessvärre har som biverkning att även ge pigments förändringar bl a i form av blånad runt ögonen. Men på det stora hela är det här den bästa ögonkrämen jag testat.

Priset kan tyckas högt för den lilla flaskan med 15 ml men jag lovar att denna ögonkrämen är superdryg. Jag har använt den nu sedan den 15 mars morgon och kväll och det syns nästan inte ens att den är använd. ( när man pumpar åker ju själva ‘botten’ högre upp så man ser hur mycket som är kvar).

eyecreammore_maj

Så här ser den ut i dag efter jag har använt den i drygt 1½ mån =)

Eye Cream More 15 ml ca pris 595 kr – Maria Åkerberg Deepskin Organics

eye_cream_more

Ingredients: Aqua Purificata, Rosa Rubiginosa (Nyponfröolja), Glycerin (från raps), Cetearyl Alcohol (från kokos), Coco Glucoside (från kokos), Albizia Julibrissin Bark Extract (från silkesträd), Darutoside (Klibbfrö), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Sodium PCA (fuktbev. örtsalt), Simmondsia Chinensis (Jojobaolja kallpressad), Hippophae Rhamnoides Oil (Havtornolja), Levulinic Acid (från solros), Glyceryl Caprylate (från solros), Lactic Acid (Mjölksyra), Sodium benzoate, Tocopheryl Acetate (E-vitamin), Tocopherol (E-vitamin), Xanthan Gum, Aesculus Hippocastanu (Hästkastanj), Citrus Aurantium Dulcis (C-vitamin), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin Antioxidant).

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.