19 april 2024

Recension: Nvey Eco Creme de Luxe Foundation

En kompakt krämfoundation som är täckande men samtidigt låter huden andas och även vårdar huden bl a med sitt innehåll av jojobaolja, morotsolja och bivax. Jag tycker den här foundation appliceras bäst med en foundationpensel. Det kan ta några gånger innan man får i den rätta tekniken med att applicera creme de luxe.

Bästa är att ta lite i taget och alltid ta upp foundation ur dosan med en spatel. Creme de Luxe är en foundation som kräver lite mer tålamod en en flytande foundation, men resultatet blir att du får en mycket fin täckning med en naturligt resultat. Creme de Luxe Foundation är kompakt i sin konsistens men inte fet. Har man mycket torr hy kan man grunda lite extra med t ex mandelolja. Foundation är doftfri.

Att välja nyans kan vara svårt när man tittar på hur de ser ut i sina dosor. Jag har #880 Custard, vilken jag förmodligen inte skulle ha valt genom att bara se på nyansen. Jag tycker den ser alldeles för mörk ut 😉 men faktum är att den smälter in med min egen hudton på ett mycket bra sätt. Den ger full täckning av t ex brustna blodkärl.

Nvey Eco Organic Creme de Luxe Foundation – 10g ca pris 495 kr 

Nvey Eco Organic Makeup är certifierad av NATRUE.

Nvey Eco finns bl a på Åhlens City Stockholm, Turkos.se. 

Ingredients/INCI: Ricinus Communis (Organic Castor) Seed Oil*, Carthamus Tinctorius (Organic Safflower) Seed Oil*, Cera Alba (Organic Beeswax)*, Cetyl Alchohol, Simmondsia Chinensis (Organic Jojoba) Seed Oil*, Copernicia Cerifera (Organic Carnauba) Wax*, Glyceryl Stearate, Tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Benzyl Alcohol (and) Salicylic Acid (and) Sorbic Acid, Glycerin. May Contain +/-: CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77019 (Mica). *Certified Organic Ingredient

In English: Australian brand Nvey Eco Organic Makeup Creme de Luxe Foundation is a compact cream foundation with full coverage. At the same time it let your skin breath and nourish it. It gives your skin a flawless natural finish.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.