1 mars 2024

Stockholm Beauty Week 2014 – dag 1 av 3

sbw_1

I dagarna tre (28 – 30 april) har jag besökt Stockholm Beauty Week 2014. Beauty Week är motsvarigheten till Fashion Week. Inom modebranschen är det vanligt med olika modeveckor men det har saknats en motsvarighet för skönhet.

sbw_2

Idén till Stockholm Beauty Week skapades av Patrik Bergfeldt (Communicate PR). Arrangörerna bakom Stockholm Beauty Week 2014 är Maria Forssén (ägare av So-Stockholm samt grundare av nätverket Shenet), Patrik Bergfeldt (CommunicatePR) och Madeleine Lithander (grundare av MADY Models Agentur). 

Under de här tre dagarna blev det en hel del intryck som jag gärna vill dela med mig till er läsare. Nya produkter, mycket nyttig information om bl a tandhälsa och solskola, trendtips mm. Därför kommer jag dela upp dessa tre dagar i tre olika inlägg =).

Låt mig börja med måndagen som inleddes med pressvisning där de olika märkena/utställarna presenterades Bl a Apoteket AB, Hagakliniken, Maria Nila, Anastasia Beverly Hills, Märkbart (Soley), Cosmopharma, Olympus Sverige, Sundari, LCC (Löwengrip Care & Colour), Plaza Kvinna/Plaza Fashion TV för att nämna några.

Camilla Rörstrand (chefstekniker) från Maria Nila visade vårens färger med hjälp av modeller från MADY Models Agentur. 

Sthlm Beauty Weeek1

I samarbete med Apoteket AB pratade kemisten Per Strandberg om hur vi skyddar vår hud bäst mot solens skadliga strålar. Hudcancer är dessvärre något som ökar hela tiden och en av orsakerna är att vi inte använder solskydd på rätt sätt.

Sthlm Beauty Weeek3

En hög solskyddsfaktor kan många gånger ge en falsk säkerhet genom att tro att ett tunt lager räcker och skyddar längre. Fakta är att för att erhålla ett bra skydd måste vi applicera solskyddsmedel rikligt och ofta. Många tror att de inte blir bruna om det använder solskydd men så är det naturligtvis inte. Nyheter som kommer ut nu i maj är Apotekets oparfymerad Solmousse SPF 30 och SPF 50 150 ml ca pris 175 kr

Apoteket har också utsett vinnaren av Årets Skönhetsskribent där Hannah – Naturligt Snygg, Mitte – Beauty Comes Clean,

hannah_mitte

Hedvig von Mentzer – Frilans Skönhets Journalist samt Kicki – Daisy Beauty var nominerade. Priset Årets Skönhetsskribent gick till Kicki! Grattis Kicki!

kicki

Lunch serverades från Raw Food Catering Food Truck.

Sthlm Beauty Weeek8

Helt nytt ekologisk märke på svenska marknaden. Soley ekologisk hudvård från Island.

soleyorganics

Ansvarig för distributionen i Sverige är markbart.nu. Spännande!

Makeup Artisterna Diana och Carina visade hur det ser ut bakom kulisserna och tipsade om olika knep som de använder

makeupart

Sthlm Beauty Weeek5

Sthlm Beauty Weeek7

De sminkade och fixade frisyr på varsin modell under ‘tidpress’ för att visa hur de arbetar inför t ex en tv-inspelningen där smink och frisyr ska fixas snabbt.

Sthlm Beauty Weeek4

Sthlm Beauty Weeek6

model

makeupart_model

Isabella Löwengrip pratade om sitt hudvårdsmärke LCC – Löwengrip Care & Colour.

Sthlm Beauty Weeek9

Hon startade sin egen serie med kroppsvård då hon inte riktigt kunde lita på att de vanliga produkter höll måttet för vad hon villa ha. Produkterna är inte naturliga men innehåller inga sulfater. Hon håller också på att utöka LCC med makeup samt ansiktsvård, som kommer att lanseras längre fram. LCC produkter finns hos Nordic Feel webshop och börjar nu även säljas hos Kronans Apotek.

En som sagt fullspäckad dag med massor av nya intryck med mycket folk i rörelse. Nu ska jag jobba vidare på inläggen om dag 2 och dag 3 =) Jag hoppas få dem klara och publicerade under helgen som kommer! 

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.