1 mars 2024

Stockholm Beauty Week 2014 dag 3 av 3

sbw2014dag3

Jag hade planerat att vara med på morgonyoga med ayurvediska Sundãri och New York profilen Jackie Kleefield samt föreläsning med Inga Marand från Be Your Beauty om de olika elementen Vata – Pitta – Kapha. Även Anastasia Beverly Hills brynskola med Märkbart Fair Beauty. Fick dock förhinder vilket var jättetråkigt men jag hann i alla fall med slutsnutten av brynskolan =)

markbart_browfix

Fick även ett brynlyft själv av duktiga Diana Tillström.

browfix

Helt otroligt vilken skillnaden det gör med att fixa till brynen! Tveksamt om jag kommer att få det lika snyggt själv 😉 men med ett browkit från Anastasia Beverly Hills som även innehåller mallar kanske det går lite lättare att få till ett skapligt resultat i alla fall. Ska investera i ett sådant framöver =)

Mica Mathiasson (Pocketförlaget) presenterade lite om boken Bloggdrottningen skriven av Therese Loreskärs som nu lanseras av Pocketförlaget och därefter följde bloggdiskussionen.

pocketförlaget_bloggdrottningen

En diskussion kring etik och moral i sociala medier och bloggars företagsamhet med Alexander Erwik (Chefredaktör finest.se) och hälsobloggaren Malin Nylén. Programledare Daphne Leon 

bloggdiskussion

1 timme och en kvart höll den här diskussionen på 😉 Bloggdiskussion är en Podcast av PlazaKvinna TV, så håll utskik där så dyker den nog upp så småningom. 

Olympus Sverige fanns på plats under de här tre dagarna med sina retrodesignade kameror. Olympus – Share Beautifully Tävling kunde man även delta i och chansen att vinna en PEN E-PL5 Vit.

oplympussverige

Vilka små godingar det här är! För det första så lätta och smidiga kompaktkameror. Vinklingsbara skärmar, Wifi uppkoppling för snabb åtkomst på mobil eller surfplatta, även koppla så du kan se och dela direkt via t ex surfplatta. En riktigt smidig drömkamera med hög prestation för en bloggare! På bilden syns Charlotte Hellström Cardelöv som är marknadschef för Olympus Sverige.
 

I samarbete med Hagakliniken, som också fanns på plats under de har tre dagarna, pratade Robert Lindström (Oral Health) om hur vi ska göra för att hålla vårt tandkött friskt och på så sätt minska risken för tandlossning. Naturligtvis är regelbundna besök hos tandläkare och tandhygienister A och O för bra en tandhälsa. Det största felet vi faktiskt gör, enligt Robert Lindström är att vi tror att om vi tar död på bakterierna med olika medel t e x munskölj så får vi bättre munhälsa. Det värsta är dock att vi även tar död på de goda bakterierna samtidigt.

Vi hör ofta om friska tänder men ett friskt tandkött är det mindre sällan vi pratar om. En dålig andedräkt t ex kommer oftast från att vi lider av en tandköttsinflammation. Om man vid användningen av tandtråd och borstning blöder i tandköttet är det ett tecken på att tandköttet inte mår bra utan att det är inflammerat vilket i sin tur kan leda till tandlossning framöver. Vad kan vi då göra för att förbättra detta? Enligt Robert Lindström ska vi undvika munskölj. Vid symtom som visar på tandköttsinflammation kan vi själva se till att tillföra de goda bakterierna genom att inta ett kosttillskott som innehåller probiotika.

prodentis

Bio Gaia ProDentis är en probiotika speciellt framtagen som en kostbehandling av ett inflammerat tandkött. Man använder kosttillskottet under en viss tid och det finns både som tablett och tuggummi. Visst är det intressant? Vi vet ju att probiotika är nyttigt och bra för mag/tarminflammation men att det även finns probiotika för en bättre tandhälsa är i alla fall nytt för mig.

De här tre dagarna har varit fyllda med massor av intressanta områden att ta del av. Det här är en skönhetsvecka som vänt sig till branschfolk, press, bloggare, alla som är intresserade av just skönhet och hälsa.

Stort tack Stockholm Beauty Week 2014 för ett fantastiskt 3-dagarsevent!

sbw2014_arrang

Maria Forssén – Patrik Bergfeldt – Madelene Lithander

Fler bilder från Stockholm Beauty Week kan du bl a se om du besöker:

Stockholm Beauty Week Facebook

So Stockholm Facebook

Olympus Sverige Facebook

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.