5 mars 2024

En bra återfuktande ansiktsmask

Den här anti-age ansiktsmasken säger sig inneha egenskaper som att vara uppstramande, utslätande och fuktighetsgivande samt även passa känslig hy. Några av ingredienserna är extrakt från persiskt silkesträd, havtornsolja och sheasmör, eteriska oljor neroli och olibanum som har lugnande och rynkförebyggande egenskaper. Rekommenderas att använda masken 2 gånger per vecka och låta den sitta 10 min. Man kan även låta ansiktsmasken sitta kvar under natten och tvätta bort på morgonen efter.

Ansiktsmasken kommer i en smart pumpflaska. Vilket gör det smidigt att pumpa ut liten mängd åt gången och minskar risken att förpackningen blir kladdig. Plus att den står stadigt. Konsistensen på ansiktsmasken är lätt krämig. Den är lätt att applicera, har en fin gyllengul färg och doftar ljuvligt (neroli)!

face_mask_more_formula

Den här masken känns mjuk och behaglig på under hela verkningstiden. Det är ingen mask som stelnar utan mer att huden suger åt sig av all fukt masken bidrar med. Man kan lätt se var huden är som törstigast 😉 Jag upplever aldrig att den känns kladdig. Jag applicerar masken i ansiktet (rengjord hud) förutom runt ögonen, och på halsen (även dekolletaget). Låter den verka ca 10 minuter och sedan sköljer av med ljummet vatten. Huden känns mjuk och återfuktad =). Den underbara doften från nerolioljan är dessutom även lugnade för sinnet. Jag brukar ha svårt med ansiktsmasker precis som med ögonkrämer, det brukar nästan alltid vara något som irriterar huden eller inte känns bra men Face Mask More tolereras av min hud överraskande väl. Eftersom jag kanske ibland är överdrivet försiktig med vissa skönhetsprodukter så tar jag det väldigt lugnt med ansiktsmasken och använder den 1 gång per vecka. Det funkar för mig =)

Så håller den här ansiktsmasken var den lovar? Svaret måste bli ja, det tycker jag! Den ger massor av fukt (prio 1 för mig) vilket gör att huden både känns och blir mer elastisk. Dessutom eftersom min känsliga reaktiva hud accepterar den kan jag ju inte annat än instämma med att den även passar för en känslig hy, i alla fall för mig.

Face Mask More Maria Åkerberg Deepskin Organics  – 50 ml ca pris 395 kr 

face_mask_more

Ingredients: Aqua Purificata, Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Glycerine (från raps), Cetearyl Alcohol (från kokos), Cetearyl Glucoside (från kokos och majs), Albizia Julibrissin Bark Extract (från silkesträd), Darutoside (Klibbfrö), Hippophae Rhamnoides Oil (Havtornolja), Sodium Levulinate (från ris), Sodium Anisate (från basilika), Xanthan Gum, Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Tocopheryl Acetate (E-vitamin), Tocopherol (E-vitamin), Lactic Acid (Mjölksyra), Sodium Benzoate, Citrus Aurantium Flower Oil (Neroliolja), Boswellia Carterii Gum Oil (Olibanum), Daucus Carota Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosmarin Antioxidant), Linalool (från nerolioljan)

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.