19 april 2024

Nyhet i Sverige! Sóley Organics hudvård från Island

Hudvård baserad på Isländska örter och växter, designade och tillverkade på Island. Produktionen sker i en liten by (invånarantal 300 personer) som heter Grenivík. Ovanför den lilla byn reser sig berget Kaldbakur.
Det rena källvattnet som kommer från berget Kaldbakur används i alla Sóley Organics produkter.

grenivik kaldbakur
bildkälla: www.soleyorganics.com

Kvinnan bakom denna hudvårdsserie är Sóley Eliasdóttir. Hon följer den familjetradition som går tillbaka i 16 generationer med användandet av läkande och välgörande isländska örter och växter. Sóley Organic som grundades 2007 består av rena produkter inspirerade från naturen.

soleyproducts
bildkälla: www.soleyorganics.com

Miljövänliga, inga kemiska eller artificiella ingredienser samt handplockade isländska örter och växter. Certifierade ekologiska vegetabiliska oljor samt förrutom bivax innehåller inte produkter ingredienser från djurriket, vilket gör Sóley Organics produkter vegetariska.

Basen i Sóley Organics hudvård är förrutom källvattnet från berget Kaldbakur:

→ Wild Icelandic Birch – björk.  Är anti-inflammatorisk, anti-bakteriell och anti-viral. Bra för bl a psoriasis och eksem

→ Wild Icelandic Yarrow (The Soldier Herb) – röllika. Har används under generation för sin läkande verkan på t ex brännskador, eksem, läkande vid kroniska sår.

→ Wild Icelandic Willow – Vide.  Innehåller salicylsyra (värktabletter), effektivit vid reumatism, inflammation, feber.

→ Wild Icelandic Bearberry – tillhör mjölonsläktet (Arctostaphylos spp). Har blekande och återställande egenskaper. En mycket effektfull ört/växt som även används vid njursten.

Jag har provat på dessa tre produkter från Sóley Organics:

soley_organic

hrein (’clean’) Organic Lotion Cleanser Primerose & Wild Icelandic Herbs (all skin types, dry sensitive skin). En rengöringslotion som är mjuk och smidig att applicera. Tar bort makuep och smuts bra. Lämnar inte huden torr. Doften är rätt så neutral.

dögg (’dagg’) mistur Reviving Moisture Mist with Wild Icelandic Herbs (all skin types) En behaglig ansiktsspray som ger huden en extra fuktboost. Kan användas vid behov när huden behöver lite uppfräschning. Ingen stark doft utan även här är doften neutral.

eyGLÓ (’forever young’) Organic Pure Moisturiser Evening Prime Rose & Wild Icelandic Herbs (all skin types). En lätt fuktighetsbevarande ansiktslotion som är fyllig i sin konsistens. Ger bra med återfuktning. Precis som övriga produkter är doften neutral. 

Det här är ett märke som jag definitivt kommer att prova lite fler produkter från. Svensk distributör för Sóley Organics är Märkbart Fair Beauty Jag har inte någon direkt pejling på återförsäljare så här på rak arm men på Märkbart Fair Beauty Facebooksida brukar de uppdatera med nya salonger/butiker som börjar sälja Sóley Organics produkter.

Share some blog love

2 tankar på “Nyhet i Sverige! Sóley Organics hudvård från Island

    1. @Malin: Jag tycker faktiskt att de produkterna jag har hunnit med att prova på varit väldigt milda och givit mycket fukt så jag hoppas på att resten av serien inte gör mig besviken 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.