16 april 2024

Occhioni mascaran med ”5-boll” borste

Den här mascaran kommer från det italienska makeupmärket Neve cosmetics som bara använder naturliga ingredienser (mineraler) i sin makeup. För mig som föredrar långa och smala mascaraborstar har den här mascaran med sin speciella borste varit en riktigt utmaning. Eftersom jag läst så mycket positivt om den var jag nyfiken på hur det skulle vara, så det blev ett köp i alla fall.

Occhioni Natural Volume Mascara (svart) har en vegetarisk formula och innehåller bl a canubavax, bivax, veteextrakt, körsbärsolja och mineralpigment. Borsten är en så kallad “5-boll”. Lite svårt att fånga det på bild.

5-boll-borste

Fransarna får volym och bra färg. De håller sig relativt mjuka och vid avlägsnande av mascaran så är det inga större problem (jag använder alltid speciell ögonmakeuprengöring eller mandelolja när jag tvättar bort mascara). Tycker också att den håller bra och fäller inte nämnvärt.

Här är tre bilder där jag appliceras 1 – 3 lager med mascara för att visa hur resultatet blev.

1lager

2lager

3lager

Trots att fransarna faktiskt blir riktigt fina och mascaran inte irriterar samt inte är svår att få bort så kan jag inte komma ifrån att jag inte känner mig bekväm med att använde den här typen av borste. Smaksak naturligtvis 😉

Neve Cosmetics Occhioni Natural Volyme Mascara – 10,5 ml ca pris 159 kr

occhioni_neve

Ingredients: Aqua (Water), Cera Alba (Beeswax), Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera/Copernicia Cerifera (carnauba) Wax, Castor Isostearate Beeswax Succinate, Kaolin, Glyceryl Stearate, Glycerin, Octyldodecanol, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil/ Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Silica, Cellulose, Prunus Avium Seed Oil /Prunus Avium (Sweet Cherry) Seed Oil, Prunus Cerasus Seed Oil/Prunus Cerasus (Bitter Cherry) Seed Oil, Avena Sativa Kernel Extract/Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Sodium Hydroxide, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid. (+/-) May contain: CI 77499 (Iron Oxides).

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.