16 april 2024

Pressevent RTSweden – Real Techniques Makeup Tools.

realtechniques_RTSweden

Tisdagen den 3 juni bjöd RTSweden, Letsfaceit Nordic AB, in till pressevent för Real Techniques Makeup Brushes designade av Pixiwoo, systrarna Sam och Nic Chapman, som även fanns på plats och berättade lite om hur de startade och om de olika makeupborstar.

Brittiska systrarna Sam och Nic Chapman, båda professionella makeup artister samt skönhetsbloggare som 2008 började med att lägga upp sina makeup tutorials på sin youtube-kanal Pixiwoo. Snabbt ökade antalet besökare och idag är Pixiwoo den största skönhetskanalen på youtube i Storbritannien.

pixiworealtechniques_o

2011 i samarbete med Paris Presents Incorporated (distribution) och systrarna Chapman lanserades Real Teqchniques Makeup Brushes/Tools. I dag är de en av ledande märken som används av professionella makeup artister. Alla borstarna är tillverkade av taklon (syntetiska), aluminiumhylsa och har en platt, bred bas som gör att man kan ha borsten stående upprätt.

realtechniques_brushes

På frågan om varför systrarna valde syntetiskt material svarar de att först och främst för att det är cruelty-free samt att det passar till all slags makeup, puder, kräm, mineral och flytande. High tech material med innovativ design för skapande av ett pixel-perfekt resultat. I dag finns det 14 produkter i Real Techniques sortiment.

realtecniques_duofiberbrushescollection_limitededition   realtechnique_ lashbrowgroomer

Det framgår på skaftet vilken typ av borste det är. Riktigt smart har de också delat in borstarna i olika användningsområden genom att använda färgkodning med metallic färger: BASE – Guld/bronze EYES – Lila FINISH – Rosa.

realtechniques_starterset_eyes

realtechniques_lipbrush

Makeupborstarna säljs separat men även i olika set och då medföljer även ett smart förvaringsetui som man kan förvara borstarna i vid t e x resor men som även kan användas som ett stående borstställ. Priset på borstar ligger på ca 89 – 349 kr. Återförsäljare för Real Techniques: Eleven.se, Bangerhead.se, Brallis.se, Lyko.se, Beautyplanet.se, Craycray.se och Affection kosmetikbutiker

Tack till Letsfaceit Nordic AB, Real Techniques och Sam & Nic för en trevlig presspresentation.

Share some blog love

5 tankar på “Pressevent RTSweden – Real Techniques Makeup Tools.

    1. @Kasia: Jag har faktiskt inte testat några av deras makeupbortar innan 😉 men nu har jag hunnit med att testa en av dem i ett par dagar och har bara positivt att säga =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.