5 mars 2024

Tigerflicka of Sweden – 100% vegetabiliskt baserade hudvårdsprodukter

2013 skapade Dr Cecilia George, som bl a har en magisterexamen i bioorganisk kemi samt doktorerat inom bio analytisk kemi, sitt eget hudvårdsmärke ”Tigerflicka of Sweden”.  Svensk-tysk 100% vegetabilisk hudvård, med inriktning för små barn/ Mamma-Baby-Barn. Produkterna innehåller naturliga oljor, vaxer och eteriskaoljor. Den första produkten som lanserades var babysalvan mamma-baby-barn, i juni 2013. Sedan har Cecilia ökar ut sitt sortiment och nya produkter är på G. Även om Tigerflicka of Swedens produkter främst är avsedda för små barn och deras känsliga hud så passar de naturligtvis även för större barn och vuxna med känslig hud. Jag har provat på de här tre produkterna: Baby Allround olja, Mamma-Baby-Barn salva och Baby Feel Good olja.

Nu har jag inga bebbsar eller små barn i min närhet men känslig, reaktiv hud med anlag för psoriasis, eksem och allergier har jag så det räcker till 😉

Baby Allround olja har en neutraldoft och innehåller inga eteriskaoljor. Raps-, sesam och olivolja består Baby Allround oljan av. Man kan känna doften av sesamoljan men den är inte alls för påtaglig. Den här olja tycker jag passar perfekt till riktigt känsliga områden på kroppen som t ex att använda vid intimtvätt, då den inte är uttorkande och mild mot de känsliga slemhinnorna. Även om man har problem med torrhet i näsan, fungerar den perfekt att smörja in lite olja i näsborrarna. Torra fläckar mår också bra av denna oljan. Ca pris 50ml 69 SEK, 100ml 99 SEK

Mamma-Baby-Barn salvan innehåller sheasmör, bivax, jojobaolja och sesamolja. Salvan har konsistens som sheasmör har och är fast men smälter vid kroppsvärme. Som vanligt använder jag alltid en spatel när jag tar upp innehåll ur burkar =) Den här salvan innehåller inte heller några eteriskaoljor. Doften är neutral med den karaktäristiska doften av sheasmör. Mycket mjukgörande. Kan tänka mig att den är perfekt vid blöjbyten ger ett bra skydd mot röda bebisrumpor. Även mycket välgörande på torra eksemfläckar, nagelband och fötter. Ca pris 50ml 99 SEK, 100ml 149 SEK

Baby Feel Good oljan har som bas olivolja och innehåller eteriskolja såsom lavendel och mandarin. Lavendel har en fantastiskt aromaterapeutisk inverkan som är rogivande vilket passar mycket bra att smörja in sig med innan sänggående. Doften är mycket mild. Ca pris 50 ml 75 kr, 100ml 115 SEK

In English: Swedish/German made skincare product based on vegetable oil by Tigerflicka of Sweden. Really nice products for the sensitive skin of babies and children but also for older children and adults that suffers from senstive and excema prone skin.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.