19 april 2024

Lanseringsevent – RMS Beauty

I måndags var det Sverigepremiär för amerikanska RMS Beauty  . Lanseringseventet hölls i Sundloefs mysiga butik tillsammans med Hannah Sjöström, Erika från Amla Beauty (distributör RMS Beauty), makeupartisten Linda Öhrström, Klara (modell) samt tjejerna från Sundloef. 

RMS Beauty är RAW baserad hudvårdande makeup skapad av den kända makeupartisten Rose-Marie Swift . Rose-Marie Swift har arbetat som MUA i över 20 år. För flera år sedan drabbades hon av hälsoproblem som vid omfattande tester visade att hon var tungmetallsförgiftad samt att det var kosmetika relaterat. Efter att ha återhämtat sig skapade hon sitt eget märke RMS Beauty som innehåller ekologiska Raw baserade ingredienser. En hudvårdande makeup som levererar ett hållbart professionellt resultat.

Basen i RMS Beauty makeup är kokosolja, vilken i sig är en mycket välgörande olja på många sätt. Framför allt har den naturligt egenskaper som är antibakteriella (bakteriehämmande) antiinflammatoriska (inflammationshämmande), antivirala ( virushämmande) samt svampdödande. Övriga ingredienser är bl a kakaosmör, sheasmör, ricinolja, jojobaolja, rosmarinextrakt och vanlijextrakt för att nämna några. Färgerna är skapade av naturliga mineraler. “Skin care with mineral colors” som Rose-Marie Swift själv benämner sina produkter. Produkterna är glutenfria, GMOfria, Nannofria och ej testade på djur. Förpackningarna är tillverkade återvunnet glas med lock av aluminium som går att återvinna.

Burkarna är små (ca 5-6 g) men innehållet är garanterat drygt och ska räcka länge (ca 6-8 mån). “un” cover up foundation finns i 5 färger. En kompakt och krämig konsistens. Här appliceras en väldigt liten mängd som sedan arbetas in på plats, för bästa resultat rekommenderas att man använder fingrarna och ‘duttar’ ut foundation. “un” cover up foundation ger en glansig yta, då basen består av kokosolja så ‘glider’ den mot huden och fastnar inte i veck eller liknande. De sägs också att man ser ‘yngre’ ut med en glansigare yta än en matt 😉  Känner man sig inte bekväm med den glansiga yta korrigerar man det lätt med att avsluta med lite puder. “un” powder är ett puder som endast innehåller silica och som mattar ner samt har en silkeslenkonsistens.

Living Luminizer är en ljusreflekterande kräm som ger ett genomskinligt lyster och appliceras som en highlighter. Lip2cheek finns i 7 färger. Ger en naturlig färg till både läppar och kinder. Eye polish krämig ögonskugga finns i 5 färger. Produkter är mycket pigmentrika. Övrigt i RMS Beauty sortiment finns mascara, bronzer, lip shine, lip & skin balm, raw coconut cream och Beauty Oil. Priserna ligger runt ca 220 – 400 kr, förrutom Beauty Oil som har ett pris på ca 690 kr för 30ml. Fler produkter är dessutom på G =)

RMS Beauty “Skin Care with Mineral Colors” finns hos Naturligtsnygg.se webbshop och hos Sundloef Organic Skin Care

In English: The Organic RAW based makeup brand RMS Beauty is now avaliable on the Swedish market =)

Share some blog love

2 tankar på “Lanseringsevent – RMS Beauty

    1. Hej Sofia!
      På eventet testade jag bara lite på handen för att känna konsistensen. Den kändes mycket krämig =) Hur den ter sig vid applicering i ansiktet kan jag inte utttala mig om (ännu), men den här foundation har jag skrivit upp på min egen ”önskelista” och så småningom blir det nog ett inköp 😉 Då lovar jag att återkomma =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.