16 april 2024

Två rejäla handkrämer från Balance Me.

De här två handkrämerna kommer från brittiska märket Balance Me. Jag var nyfiken på båda två därför köpte jag ett duo -pack (2×50 ml)  där förpackningarna är lite mindre men smart sätt att prova båda utan att behöva köpa originalstorlek.  Balance Me finns att köpa hos Alice and White Online store.

Jag upplever båda två som mycket välgörande för både händer och naglar. Konsistensen är åt det lite fetare hållet men det är lätt  att massera in krämen i huden, man känner direkt hur fyllig krämen är. Till natten tar jag gärna lite extra mängd och masserar händerna med. Under dagen kan det vara bra att endast trycka ut en väldigt liten mängd kräm vilket ger en mjukt och len känsla men blir inte lika kompakt utan går snabbare in i huden. Det som skiljer dem åt enl min åsikt är  doften. Innehållet i de två handkrämerna består av 98,8%  naturliga ingredienser och 100% naturlig doft. Kan ju också nämna att för den väldigt doftkänslige kanske dessa två inte är det bästa valet då de har ganska så intensiva dofter. Jag tillhör den kategorien men trots det har jag faktiskt vant mig vid dessa två genom att inte ta för stor mängd kräm åt gången på händer. Dofterna är ljuvliga (men intensiva). Min favorit bland de här två är den gula, Super Protecting.

Super Protecting Hand Cream har en varm och lite kryddig doft. Innehåller bl a rosehip, lavendel, patchouli, geranium och bergamott.

Ingredients: Aqua, Glycerin, Butyrospermum parkii (shea) butter***, Caprylic/ Capric triglyceride, Cetearyl alcohol, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Glyceryl stearate, Cetyl ricinoleate, Cetearyl glucoside, Cetearyl alcohol, Cera alba (unrefined beeswax), Lanolin, Aleurites moluccana (kukui) nut oil, Vitis vinifera (grape) seed oil, Rosa canina (rosehip) fruit oil, Chondrus crispus (carrageenan) seaweed gum, Lavandula angustifolia (lavender)*, Pogostemon cablin (patchouli)*, Pelargonium graveolens (geranium)*, Citrus aurantium bergamia (bergamot)*, Achillea millefolium (yarrow)*, Styrax benzoin (benzoin), Xanthan gum, Sodium stearoyl lactylate, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Citric acid, Potassium sorbate, Linalool**, Geraniol**, Limonene**, Citronellol**, Citral**. *natural pure essential oil **naturally occurring in essential oils ***certified organic ingredient

Rose Otto Hand Cream har en mer uttalande rosig doft.  Innehåller bl a rose otto, rose geranium,lavendel, och ylang ylang.

Ingredients: Aqua, Glycerin, Cetearyl alcohol, Caprylic/Capric triglyceride, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Butyrospermum parkii (shea) butter***, Glyceryl stearate, Cetyl ricinoleate, Cera alba (beeswax), Cetearyl glucoside, Hydroxystearic/ Linolenic/ Oleic polyglycerides, Camellia oleifera (camellia) seed oil, Aleurites moluccana (kukui) nut oil, Lanolin, Rubus chamaemorus (cloudberry) seed extract, Rosa damascena (rose otto)*, Rosa centifolia (rose absolute)*, Cymbopogon martini (palmarosa)*, Pelargonium roseum asperum (rose geranium)*, Styrax benzoin (benzoin), Lavandula angustifolia (lavender)*, Citrus reticulata (mandarin red)*, Cananga odorata (ylang ylang)*, Anthemis nobilis (Roman chamomile)*, Pogostemon cablin (patchouli)*, Citrus aurantium amara (petitgrain)*, Xanthan gum, Chondrus crispus (carrageenan) seaweed gum, Sodium stearoyl lactate, Citric acid, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Potassium sorbate, Geraniol**, Linalool**, Farnesol**, Citral**, Limonene**, Citronellol**, Benzyl benzoate**, Benzyl alcohol**, Benzyl salicylate**.*natural pure essential oil **naturally occurring in essential oils

In English:  This duo-pack set with two smaller sized products comes from the British Natural Brand Balance Me.  These two hand creams works really good for dry hands and nails. Rich in their formula and lovely scented (a bit intense). Super Protecting has a warm and spicy scent. Rose Otto also has a warm but fresh floral scent of roses. My favorite among these two is the yellow one, Super Protection.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.