14 april 2024

Recension – Ansiktsvatten x 3

Tre ansiktsvatten inköpta från iHerb. Roligt att ibland prova på annorlunda märken. Med låga jämförelsepriser pga USD vs SEK samt låg fraktavgift har det varit lockande att beställa från iHerb. Nu har iHerb dock prisjusterat sina fraktavgifter. Tidigare var det standard $4 för order under 1,8 kg. Det är borttaget och frakten är nu per enskild vikt och stiger ganska så kraftigt i höjden. Men det var roligt så länge det varade =)

Aubrey Organics, Calming Skin Therapy, Toner, Sensitive Skin, 3.4 fl oz (100 ml)
$12.71 Aubrey Organics, det ekologiska märket från USA. Det här ansiktsvattnet är alkoholfritt och ska lugna och fräscha upp känslig hud samt ge en fuktboost som ska hålla upp till 8-timmar. Innehåller bla Aloe Vera, Sea Aster Extract (Strandastern), Beet Root Extract (rödbetsextrakt) och Witch Hazel (Trollhassel)

Doften är väldigt örtig och ansiktsvattnet är brunaktigt. Det som först slog mig vad att produkten eventuellt kanske var gammal pga av doften men säkerligen är det ingredienserna som ger den inte så behagliga doften. Bra med spraydosering. Ansiktsvattnet är milt mot huden och till viss del lugnande men doften är ett stort minus.

Humphrey’s, Redness Reducing Facial Toner, Cucumber Melon Witch Hazel, Alcohol Free, 8 fl oz (237 ml)$5.25.  Det här ansiktsvattnet ska vara bra för känslig hud. Utan alkohol med innehåll som bl a trollhassel, honungsmelon, gurka, hjortron, havtorn, vitt te. Ansiktsvattnet sägs minska rodnader, utslag, ta bort orenheter utan irritation samt hjälpa till att återställa hudens fuktbalans.
Den här flaskan har snäppkork, jag föredrar spray på ansiktsvatten. Spraydosering är lättare att hantera på alla sätt, spraydusch direkt över ansiktet samt även på bomullstuss. Doften gillar jag med inslag av gurka och honungsmelon. Jag upplever det här ansiktsvattnet som rejält sammandragande på huden men inte speciellt lugnande. Tycker inte om den lätt stickande känslan som uppstår efter applicering även om den dämpar sig efter ett tag. Men etiketten är fin =)

Everyday Coconut, Coconut Water Face Toner, 12 fl oz (354 ml)
$7.20 Storflaska med spray. Innehåller kokosvatten som ska balanserar och återfukta samtidigt som det neautraliserar orenheter på ytan. Neem och papaya ska skydda och ge huden fasthet. Utan alkohol.

Doften är speciell. Här har vi neem, papaya och kokosvatten. Papaya har en doft åt det sötare hållet, kokosvatten har ju egentligen en ganska neutral doft men extrakt från neem har en mycket speciellt doft som ofta beskrivs som en blandning av jordnötter och gammal vitlök! Inte så jätte angenäm med andra ord. Vid applicering är det just neem extraktets doft som tar överhand och luktar unket 😉 men när ansiktsvattnet absorberats av huden så försvinner mycket av den doften. Ett ansiktsvatten som är milt utan direkta egenskaper förrutom att det ge huden extra fukt. Kan passa bra att ha under de varma månaderna och gärna då förvara i kylen för att få en skön svalkande känsla.

Summering av de tre: Tyvärr blev ingen av de här tre någon större favorit hos mig. Aubrey Organics hade jag dessutom ganska höga förväntningar på. Naturligtvis beror det på vad man vill att ett ansiktsvatten ska ha för egenskaper. För mig är det viktiga att ett ansiktsvatten ger massor av fukt, lugnar huden och samtidigt milt uppfräschande. Jag använder främst ansiktsvatten som ett komplement efter rengör på kvällen för att förbereda huden för ansiktsolja. Istället för att tvätta ansiktet på morgonen använder jag ansiktsvatten. Spraya över makeup och även under dagen för att fuktboosta lite extra =)

Short summary in English: Been testing 3 different facial toners all without alcohol and suitable for sensitive skin. None of them lived up to what properties I like a facial toner to have though.

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.