16 april 2024

Recension Lily Lolo BB Cream

Brittiska märket Lily Lolo förknippar jag mest med mineralfoundation (puder i lösform) men de har under senare tid även kommit med kompakta puderrouge, puderögonskuggor och även med en flytande BB Cream foundation.

Lily Lolo BB Cream (40 ml ca pris 249 kr)

finns i två nyanser light och medium. Jag har testat light. För de som är mycket ljushyade tror jag att även light blir för mörk. Light nyansen passar nog bäst för ljus till medium hudton samt att nyansen medium gör sig bäst till dem som har medium till mörk hudton.

Lily Lolos BB Cream är mer gultonad än rosa. Den går att applicera direkt på huden men om man har lite torr hud rekommenderas att först använda en fuktighetskräm.

För mig som verkar ha (ljus)medium hudton fungerar den här nyansen rätt hyfsat. Konsistensen är lätt men ger ändå en krämig känsla. Jag applicerar ett ganska tunt lager till att börja med och sedan ev ett till men inte mer för då blir inte en bra yta. Kan inte påstår att den är speciellt täckande men den är väldigt mjuk och skönt att applicera och håller huden återfuktad väldigt bra under hela dagen. Doftar milt med lite inslag av blommor. Vill man ha en foundation med lätt täckning så kan den här vara ett alternativ.  

Innehåll/INCI: AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL OIL, STEARIC ACID, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, BORON NITRIDE, BENZYL ALCOHOL, PARFUM, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, TOCOPHEROL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, LEPTOSPERMUM SCOPARIUM (MANUKA) OIL, PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL, DEHYDROACETIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SODIUM HYALURONATE, LIMONENE, LINALOOL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 77499 (IRON OXIDE) Vegan Friendly

Short summary in English: Trying out Lily Lolo BB Cream, shade light.

Share some blog love

En tanke på “Recension Lily Lolo BB Cream

  1. Håller med om det du säger. Jag har också testat Light och den är lite för mörk för mig. Går om man jämnar ut ordentligt och har ett tunt lager dock. Lite för uttorkande redan då jag testade den tidigare i höstas trots jag hade kräm under. Men jag är ju som du vet en torris. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.