Allergi/Eksem/Hudåkommor

Blåmärken är inget kul

Ett blåmärke (eller hematom) är en utgjutning av blod i huden orsakad av brustna mindre blodkärl, kapillärer, vanligen efter fysiskpåverkan som stötar eller slag ur Wikipedia. 

Naturligtvis ömmar blåmärken och sedan bildas de gröna, blå, lila nyanserna som gör att det ser så mycket värre ut än vad det oftast är. En del får blåmärken lätt andra är mer tåliga 😉 Jag har lyckats dra på mig några rejäla varianter då jag nu går på en akapunkturbehandling. Tumgreppet är ju en av de känsligaste punkterna och där har jag även tidigare reagerat med lite blådnad efter nålen men inte som nu. Dessutom har jag reagerat på flerställen denna omgången. Inget som är farligt men det är irriterande. Arnika är bra för att påskynda läkningsprocessen. Testade även att försöka dölja de områden som syns mest. Tycker det funkade väldigt bra. Därför vill jag även visa er resultatet.

blåmärke 1 innan

blåmärke 1 efter

 blåmärke-2-innan

 blåmärke-2-efter

Jag applicerade lite av Maria Åkerbergs Foundation Cold  på de färggranna områdena samt fixerade med lite puder. Resultat blev mycket bra tycker jag.  

döljande foundation

Varför då dölja ett blåmärke? Jag bryr mig inte så mycket om vad andra runt om mig kanske tycker men jag får en bättre känsla när jag slipper se läkningsförloppets regnbågsfärger 😉

jeanette

Share some blog love
 •  
 •  
 •  

3 kommentarer

  • jeanette

   Det ser värre ut än vad det är 😉 Nålarna är ju jättefina och tunna. Jag brukar svara bra på akapunturbehandling vilket jag säkert gör nu också bara det att den här gången blir det tydligen lite mer synligt var nålarna suttit. =)

 • Hanna Li

  Nämen vad knepigt – jag hade skrivit en längre kommentar där ovan, flera meningar längre än det som kom med. Jag skrev om akupunkturs bevisade effekt och jag skrev om att Hannah på Naturligt Snygg publicerade foton på när hon hade akupunkturnålar i ansiktet och hur jag alltid måste scrolla förbi de där fotona… Allt det kom bort på nåt vis! Det är så tröttsamt att min telefon är ovillig att kommentera åt mig ;-s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.