1 mars 2024

Recension – Evercalm Cleansing Milk från REN

Brittiska hudvårdsmärket REN Skin Cares filosofi står för Performance – Purity – Pleasure. “REN använder naturliga växt- och plantextrakt och formuleringar som är helt fria från hudovänliga och syntetiska ingredienser”.

Evercalm serien är framtagen speciellt för känslig hud och är nästintill doftfri. Gentle Cleansing Milk ska skonsamt rengöra och ta bort makeup även ögonmakeup. Rekommenderas att man värmer upp lite rengöringsmjölk i händerna, applicerar på torrt ansikte och sedan sköljer av med vatten. Kan också tas bort med pads utan att behöva använda vatten. Rengöringsmjölken innehåller bl a sesamolja, sheasmör, svartvinbärsextrakt, solrosolja och ringblomma.

REN Skin Care Evercalm Gentle Cleansing Milk – 180 ml ca pris 229SEK
EverCalm REN Cleansing Milk

Mycket praktiskt med en lufttät pumpdoseringsflaska. Ett halv till fullt tryckt ger en lagom dosering. Konsistensen är krämig, har rätt så neutral doft med inslag av svartvinbär.
Jag har testat 3 olika varianter att använda den här rengöring:

  • applicerat och masserat in på torr hud sedan sköljt av med ljummet vatten. Huden kändes lite stram och torr efter.
  • applicerat på torr hud sedan torkat bort med bomulls- eller eco(tyg)pads. Huden kändes inte torr men vid applicering av fuktkräm efter sved det lite i ansiktet.
  • först fuktat fingrana med vatten och sedan masserat in på torr hud. Skölja av snabbt med ljummet vatten eller eventuell använda ekorondell som jag fuktat lite innan jag avlägsnat rengöringsmjölken från ansiktet. Det fungerade bäst för mig med resultatet en rengjord hud som känns mjuk och utan irritationer =)

Överraskande är också att den här rengöringsmjölken är jättebra att ta bort ögonmakeup med. Svider inte, skapar inte dimmiga ögon efter. Tar bort ögonmakeup effektivt och skonsamt. Här har jag applicerat rengörinsmjölken direkt över stängda ögon och sedan avlägsnat med en torr bomullsrondell. Funkar suveränt! Jag har väldigt känsliga ögon resp ögonpartier, och generellt är ögonpartiet känsligt för de flesta. Produkter kan vara effektiva men oooo va de kan svida vid kontakt med ögonen! Här är en ögonmakeuprengöring som jag verkligen kan rekommendera ut i från mitt eget känsliga läge.

Ingredienser/INCI: Aqua (Water), Cetearyl Ethylhexanoate, Cetearyl Alcohol, Caprylic/ Capric Triglyceride, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Myristyl Myristate, Glycerin, Ribes Nigrum (Black currant) Seed Oil, Phenoxyethanol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Oryzanol, Bisabolol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Citric Acid, Tocopherol, Xanthan Gum, Limonene, Linalool, Anthemis Nobilis Flower Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Foeniculum Vulgare (Fennel) Fruit Extract, Citronellol, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Anthemis Nobilis Flower Extract, Cinnamomum Camphora Linalloliferum (Ho Wood) Leaf Oil.

Short summary in English: British Brand REN Skin Care’s Evercalm serie is made for sensitive skintypes and the products are scentfree. Cleansing Milk is gentle to the skin and an excellent eyemakeup remover. It removed my eyemakeup efficiently without irritating the eyes.

jeanette

Share some blog love

En tanke på “Recension – Evercalm Cleansing Milk från REN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.