19 april 2024

Recension – Less is More – holistic hårvård

Less is More kommer från Österrike. ”Förstklassiga ekologiska hårvårds- och formgivande produkter som endast innehåller certifierade ekologiska växtpreparat”. Eteriska oljor som ger ett välbefinnande både för håret och själen. Eftersom jag aldrig testat det här märket tidigare så blev jag jätteglad när jag såg att det gick att köpa rese-/prova-på storlekar hos Swedish Beauty Factory. Travel size innehåller 30 ml och kostar ca 59 kr/st, perfekt när man vill prova på något nytt =) 

Less is More

Herbal Tonic En tonic för hårbotten, hårvatten helt enkelt som inte sköljs bort. Lugnar och fräschar upp en irriterad och torr hårbotten. Tycker den här även passar bra att använda som en stylingspray efter som det ger en visst fyllighet till håret. Doften är en blandning av citrus och lavendel.

Ingredienser: Aqua, *Alcohol (Spirit of Wine), *Melia Azadirachta (Neem) Extract, *Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Water, Glycerin, *Urtica Dioica (Nettle) Extract, *Betula Alba (Birch) Extract, *Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, *Calendula Officinalis (Calendula) Extract, *Hamamelis Virginia Extract, *Melissa Officinalis Extract, *Parfum (100% pure and organic essential oils incl. Linalool)*certified organic.

Chitinspray Värmeskydd för håret innan föning och locktång/platttång. Har en härlig doft med blandning av citrus, ros och apelsin. Värmeskyddet ger också extra stadga till håret vid stylingen. Jag gillar den här värmeskyddssprayen för den känns inte kladdig i håret och den doftar gott utan att doften är för intensiv.

Ingredienser: Aqua, *Aloe Barbadensis Leaf Juice, *Alcohol, *Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water, *Rosa Damascena Flower Water, *Citrus Bergamia Peel Oil Expressed, Chitosan Lactate, Arginine, Lactic Acid, **Citral, **Limonene, **Linalool *ingredients issued from organic farming **constituents of natural essential oils*.

Thyme Lacque Jag använder inte hårspray varje dag men om jag vill att frisyren ska hålla sig på plats det där lilla extra så får frisyren sig en sprayning med hårspray avslutningsvis. Håret kan kännas lite stelt men det håller frisyren på plats samt är lätt att kamma/borsta ut. Har en härlig doft av bergamott (som Earl Grey Tea) med lite kryddigt inslag.

Ingredienser: *Alcohol, Aqua, *Glycerin, Shellac, *Mel (Forest Honey), *Saccharum Officinarum Extract (Mascobado Cane Sugar), *Citrus Bergamia (Bergamot) Peel Oil Expressed, *Thymus Zygis (Thyme) Flower Oil, *Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil, **Citral, **Citronellol, **Geraniol, **Limonene, **Linalool. *ingredients issued from organic farming. **constituents of natural essential oils*.

Limesoufflé Krämig och smidig konsistens har det här gelévaxet, som ger bra stadga utan att håret känns oljigt. Godis doft med inslag av söt lime och vanilj. Perfekt med pumpdosering.

Ingredienser: *Tilia Platyphyllos (Lime) Flower Water, *Alcohol, *Cera Alba (Bees Wax), Glycerin, *Cocos Nucifera Oil, *Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, *Mel (Forest Honey), Sucrose Cocoate, Aqua, *+Saccharum Officinarum Extract (Mascobado Cane Sugar), Diatomaceous Earth, *Citrus Limonum (Lemon) Peel Oil Expressed, *Vanilla Planifolia Bean Extract, *Citrus Nobilis Leaf (Petitgrain Mandarinier) Oil, *Parfum (*essential oils incl. Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool), Xanthan Gum, Tocopherol.
* ingredients issued from organic farming. +fair trade.

Short summary in English: Less is More is an holistic hairproduct and styling brand from Austria. Their products are based on 100% certified plants ingredients. Clean and really good products with aromatherapeutical benifits.

jeanette

Share some blog love

6 tankar på “Recension – Less is More – holistic hårvård

 1. Hej! Jag undrar över Less is More Thyme Lacque. Undrar ifall du upplevde denna produkt som vårdande/återfuktande, glans givande och hållbar under hela dagen på något sätt??

  Vill kanske beställa denna men är osäker, ifall .den gör håret torrt och trassligt, vill som sagt undvika det! Men samtidigt få den där stela/sammansatta känslan.

  Tror du möjligtvis att man kan krama upp volym/fyllighet i håret utan att skapa ett frizz?

  Med vänliga hälsningar! 🙂

  1. Hej Anna,
   Jag upplever Less is More Thyme Lacque som mycket hållbar, inte direkt glansgivande men gör inte håret torrt eller trassligt. Jag har ju ganska så tunt hår och nu kortklippt men den här hårsprayen är en av de bästa jag använt av de renare varianterna som inte ger en klistrig stel känsla. Ett stort plus är att den inte heller gör min hårbotten mer torr än vad den redan är =) Jag tycker att jag kan ’krama’ till en viss volym/fyllighet utan att håret blir till ett rufs. Men som sagt det är min erfarenhet med mitt korta, tunnare hår =) Hoppas att den fungerar lika bra på dig om du bestämmer dig för att köpa den. Rekommenderar då att du kanske först köper en liten flaska =) /Jeanette

  1. @Anna: Det glädjer mig att få kunna hjälpa till lite med mina egna erfarenheten i denna djungel av naturligare och mer ekologiska alternativ inom hud/hårvård =) Naturligtvis är allt individuellt men alltid bra att ha något att utgå från =)

 2. Återigen, fler frågor! 🙂 Är ju ny i den här eko djungeln…

  Men jag har ju faktiskt en tendens till torr hårbotten och i värsta fall mjäll. Tänkte därför att Less is More: Harbel Tonic kanske skulle kunna passa mig bättre som avslutande frisyrspray och finish måtro.

  Hur upplevde du den jämfört med Thyme Lacque?? I bland annat staga/sammansatt hållbarhet på frisyr under hela dagen. Ökad volym, frizz eliminerande, vårdande och ökad glans. 🙂

  Vilken tycker du var som bäst i helhet? och Vid daglig användning vad kan då rekommenderas på långsikt?

  Med vänliga hälsningar. Tack på förhand fina du! 🙂

  1. =) Herbal Tonic är perfekt om man har tendens till torr hårbotten. Jag tycker den fungerar bra både som fuktbehandling och styling. Jag upplever att den ger en viss volym och mer stadda vid styling. Vårdande för hår och hårbotten. Thyme Lacque är ju en hårspray och ger då naturligtvis en extra hållbarhet till frisyren. Vid daglig användning för vårdande och behandlande både för hårbotten och hår som även hjälper till och ger lite extra volym/lätt stadgavid styling så skulle jag rekommendera Herbal Tonic!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.