26 maj 2024

Recension – 3 x RMS Beauty

rms beauty x 3

RMS Beauty skapad av Rose-Marie Swift (läs mer om henne här 

Raw Food för huden – “Skin care with mineral colors”

Basen i RMS Beauty makeup är kokosolja, vilken i sig är en mycket välgörande olja på många sätt. Framför allt har den naturligt egenskaper som är bakteriehämmande, inflammationshämmande, virushämmande samt svampdödande. Övriga ingredienser är bl a kakaosmör, sheasmör, ricinolja, jojobaolja, rosmarinextrakt och vanlijextrakt. Färgerna är skapade av naturliga mineraler. Produkterna är glutenfria, GMOfria, Nannofria och ej testade på djur. Förpackningarna är tillverkade återvunnet glas med lock av aluminium som går att återvinna.

Här är recension av tre produkter jag bekantat mig med.

rms beauty x 3

“Un” Cover up foundation/concealer .20oz/5.67g ca pris 365 kr  Passar alla hudtyper men speciellt den lite torrare. Eftersom basen är kokosolja så glider foundation på huden. Bästa resultat får man om man duttar med fingrarna. Det går naturligtvis även att applicera med pensel eller svamp. Jag som oftast föredrar att använda foundationborste/pensel vid applicering upplever dock bästa resultat med att använda fingertopparna och dutta =). Konsistens är kompakt men krämig samt är väldigt lätt att applicera och det behövs väldigt lite foundation vid applicering. Täckningen är rätt så lätt, tar man för mycket blir det kakigt, i alla fall på min hud. Däremot reflekteras linjer och eventuella skavanker bort. Huden får en glansig, frisk och ungdomligare yta. På mig blir resultat bäst när “Un” Cover up har funnits sig tillrätta på huden efter en liten stund =)
För lite fetare hy eller om man upplever att det känns alldeles för blank, så kan man matta ner med att applicera lite lätt med puder över foundation. “Un” cover-up finns i 5 nyanser. Den ljusaste #00 är riktigt Snövit ljus. Jag har #11 den näst ljusaste som går åt det gula hållet (inte riktigt så mörk i verkligheten som den fångats på bilden)

Ingredients/INCI: *Cocos Nucifera (Coconut) Oil, *Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, *Cera Alba (Beeswax), *Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, *Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol(non-GMO), *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, and may contain: [+/- Titanium Dioxide CI 77891, Iron Oxides CI 77492, CI 77491, CI 77499]* CERTIFIED ORGANIC
Certifiering: certifierade råvaror – slutprodukt ej certifierad
Hållbarhet: upp till 24 mån efter öppnande – rekommenderas dock att användas inom 1 år från öppnandet

Living Luminizer  – .17oz/4.82g ca pris 385 kr Här har vi en riktigt härlig highlighter. Eftersom den är solid men mjuk så kan den användas på massor av områden. Den håller sig bra på plats. T ex under/över ögonbrynen, kindbenen, läpparna, under ögonen, i ögonvrån och dekolletaget. Otroligt dryg!

Ingredients/INCI: *Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, *Cocos Nucifera (Coconut) Oil, *Cera Alba (Beeswax), *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, and may contain [+/- Titanium Dioxide CI77891, Mica CI 77019]
* CERTIFIED ORGANIC
Certifiering: certifierade råvaror – slutprodukt ej certifierad
Hållbarhet: upp till 24 mån efter öppnande – rekommenderas dock att användas inom 1 år från öppnandet

Lip & Skin Balm Vanilla – .20oz/5.67g ca pris 285 kr  Lip & Skin Balm finns i två olika varianter Simply Vanilla och Simply Cocoa. Jag valde att köpa Simply Vanilla. Läpp och hudbalm som smälter på huden. Själva konsistensen är solid men smälter i kontakt med kroppsvärmen. Lite småkorning känns den vilket förmodligen beror på att den innehåller shea balm. Har en varm doft av vanilj. Perfekt att ha på läpparna men även applicera på torra punkter i ansiktet, naglar och nagelband. Ska även kunna användas under ögonen under natten. Passar även bra att ha med sig vid resor när torr luft ofta kan irritera huden.

Ingredients/INCI: *Cocos Nucifera (Coconut) Oil, *Cera Alba (Beeswax), *Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, *Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, *Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, *Argania Spinosa (Argan) Oil, Tocopherol(non-GMO), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Propolis Extract, Centella Asiatica Extract, *Rosmarinus officinalis (Rosemary) Extract. In addition to above ingredient deck, the Simply Vanilla lip & skin balm also contains the following: *Vanilla Planifolia Extract * CERTIFIED ORGANIC
Certifiering: certifierade råvaror – slutprodukt ej certifierad
Hållbarhet: upp till 24 mån efter öppnande – rekommenderas dock att användas inom 1 år från öppnandet
Inköpsställen: Sundløf (både i fysisk butik och online) – Naturligt Snygg – Organic Beauty Shop – övriga återförsäljare 

Short summary in English: I have tested 3 products from RMS Beauty (created by Rose-Marie Swift). Pure raw food for the skin. Lovely and pure for your skin and health.

jeanette

2 tankar på “Recension – 3 x RMS Beauty

  1. Kul att läsa din recension! 🙂 Jag sitter själv och filar på en recension på Un Cover up. Håller med dig om att den kan bli lite kakig och jag är lite skeptisk till att stoppa ner fingarna i den. Men i övrigt känns den bra.

  2. Har inte testat något från RMS, har dock noterat att många tycker den är lite kakig och behöver en gnutta puder för att sitta på plats.

    Till Mona: Man behöver inte vara skeptisk till att använda fingrarna. För att bakteria ska gro så måste det finnas vatten i produkten, och olja har ingen pH. Enligt Rose-Marie själv. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.