14 april 2024

Sverigelansering – Isländska Sóley Organics

Soley Organics Isländsk eko lyx

Redan i maj 2014 fick jag en liten sneakpeak på Sóley Organics hudvård i samband med Stockholm Beauty Week 2014. Jag skrev då om märket här ochr =) 

Nu börjar märket etablera sig mer i Sverige och i tisdags var det dags för Sverigelanseringen av Isländska Sóley Organics. Goodpr.se bjöd in till lanseringsevent på vackra Högberga Gård på Lidingö. Högberga Gård erbjuder konferens/hotell med SPA-anläggning. Vi startade i Kinarummet

kinarummet högberga gård

där Ulrika och Jovana från goodpr.se hälsade oss välkomna.

Ulrika och Jovana goodpr.se

Därefter presenterade grundaren själv sitt märke Sóley Organics – Rena produkter inspirerade av naturen.

Sóley Elíasdóttir
Sóley Elíasdóttir

Den isländska skådespelerskan Sóley Elísadóttír har nu lämnat skådespelarlivet och satsar på att att föra familjetraditionen, som går tillbaka i 16 generationer, vidare genom sitt hudvårdsmärke Sóley Organics. Vilt växande isländska örter och växter som är läkande och välgörande, plockas för hand. Tillverkas i en liten by som heter Grenivík. Källvattnet från berget Kaldbakur, som reser sig ovanför den lilla byn, används också i alla produkter. Sóley Organics grundades 2007. Den första produkten var Grædir (=helande), en salva med allt-i-allo-funktion som är tillverkad enligt ett gammalt recept från Sóleys egen mormor. Nu finns ansiktprodukter, kropps- och hårprodukter i sortimentet. T ex en spännande svart mineralmask gjord av lava från vulkanen Eyjafjallajökull 😉

Miljövänliga, inga kemiska eller konstgjorda ingredienser. Dofterna kommer från eteriskaoljor. Basen i Sóley Organics produkter är björk (anti-inflammatorisk, anti-viral och anti-bakteriell), rölleka (läkande effekt, brännskador,eksem, sårskador) och vide (innehåller naturligt salicylsyra /en del värktabletter/ effektivt vid reumatism, inflammation och feber). Certifierade ekologiska ingredienser och vegetabiliska oljor används i produkterna. Produkterna är eko certifierade av Isländska TÚN och certifiering av Nordic Eco Label/Svanen och EcoCert pågår och förväntas bli klart in kort.

Senaste nytt i Sóley Organics sortiment är deras anti-ageing serie birta Lift and Glow som består av fuktighetskräm, ögongel och serum. Lift and Glow serien innehåller bl a havtorn.

birta anti-ageing serie Soley Organics

Efter Sóley informerat om Sóley Organics förflyttade vi oss vidare till Paviljongen där även SPA-avdelningen är belägen. Utsikten heter lokalen där det var uppdukat med Isländska tilltugg och med Sóley Organics produkter. Det erbjöds även mini behandlingar i SPA-avdelningen för de som önskade.

paviljongen utsikten högberga gård

 Det regnade men man ser i alla fall den vackra utsikten över vattnet.

utsikt paviljongen högberga gård

Märkbart. Fair Beauty är svenska distributörer för Sóley Organics

Diana Elisabeth Märkbart. Fair Beauty
– Diana och Elisabeth –

pressbag Soley Organics

I pressbagen (älskar tygkassar!) fanns de med små prover på lite olika produkter:

pressbag mini produkter Soley Organics

hrein  lotion cleanser ◊ lind líkamskrem  bodylotion ◊ eyGLÓ  pure moisturiser with evening primrose and wild icelandic herbs ◊ GRÆDir healing cream  ◊ GLÓey purifying exfoliater with peppermint and wild Icelandic herbs ◊ birta Lift & Glow anti-ageing moisturiser  ◊ GRÆDir hendur handkräm

 Vi fick även välja tre produkter från produktbordet =)

soley organics event högberga gård

Mina tre val föll på de här produkterna:

Soley Organics hår multibalm ansiktsmist

GRÆDir  shampó healing eczema psoriasis scalpirritation dry skin ◊ nærð  organic tonic splash orange blossom ◊ GRÆDir  Organic Healing Cream

Stort tack till goodpr.se, Märkbart fair Beauty, Sóley Elíasdóttir och Högberga Gård för ett trevligt event.

Short summary in English: Launch event in Sweden of the Icelandic Skincare brand Sóley Organics Skincare. Made of natural Icelandic healing herbs and Springwater.

jeanette

Share some blog love

En tanke på “Sverigelansering – Isländska Sóley Organics

  1. De ser så himla mysiga ut de där produkterna! Dina val ser också väldigt intressanta ut. Blir kul att följa recensioner av dem längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.