26 maj 2024

Dr Bronner’s Castile Liquid Soap

Amerikanska Dr Bronner’s Magic All-One finns i många olika varianter. Som  t ex flytande 18-in-1 Hemp Castile (=tvål gjort på framförallt olivolja) flytande tvål, fast tvålar, flytande hand- och kroppstvål, läpp- och kroppsbalm, hand- och kroppslotion och även handdesinfektion (vilken jag är jättenyfiken på!). Jag har tidigare skrivit om några av Dr Bronner’s produkter här och här.

Jag gillar de små förpackningarna på 59 ml med 18-in-1 Hemp Castile Liquid Soap. En flytande tvål som har multianvändning. Perfekt till att tvätta händerna med, använda som raklödder, som duschtvål, att använda som allrengöring samt diskmedel. De är jättebra att ha med på resa för att bl a tvätta makeupborstarna med. De är perfekta att ha med i väskan ute på stan. Mer ekonomisk at köpa större förpackning förståss men har man väl köpt några små kan man ju bara fylla på =)

Dr Bronner’s Castile Liquid Soap finns i oilka doftsättningar. De jag har provat på är Unscented Baby Mild (helt doftfri) samt de här tre på bilden nedan.

dr bronners magic soap trio

Peppermint är den som har en underbart uppfriskande doft av pepparmint. Använder den till händerna och som duschtvål då den även ger huden en svalkande känsla. En del säger till och med att den fungerar utmärkt att borsta tänderna med också men det är jag inte testa ännu 😉

Ingredienser: Vatten, ekologisk kokosolja*, kaliumhydroxid, ekologisk olivolja*, mentha arvensis, ekologisk hampaolja, ekologisk jojobaolja, ekologisk pepparmintolja, citronsyra, tokoferol. * = Fair Trade

Citrus Orange har en mild doft med inslag av en blandning av citron och apelsin. Den här använder jag bl a till att tvätta händerna, rengöring av makeupborstar, som diskmedel, allrengöring av kakel, diskbänk, golv mm

Ingredienser: Vatten, ekologisk kokosolja*, kaliumhydroxid, ekologisk olivolja*, ekologisk apelsin- citron- och limeolja, ekologisk hampaolja, ekologisk jojobaolja, citronsyra, tokoferol. * = Fair Trade

Rose har en mild och lite söt doft som jag tycker påminner mer om hallon än typisk ros. Rose brukar jag använda som jag gör med Citrus Orange.

Ingredienser: Vatten, ekologisk kokosolja *, kaliumhydroxid, ekologisk olivolja*, naturligt rosextrakt, ekologisk hampaolja, ekologisk jojobaolja, citronsyra, tokoferol.
* = Fair Trade

Dr Bronner’s produkter finns hos de flesta större varuhusen som Åhléns, NK, Kicks, Hälsokosthandeln, Apotea m fl

 

 

 

En tanke på “Dr Bronner’s Castile Liquid Soap

  1. Vad som är bra med dem små förpackningarna är att man omedvetet tar mindre av dem 😀
    Använder orginalet mest för at rengöra penslar, ibland för att detoxa håret, och rengöra hemmet med. Gillar dock bättre deras pumptvålar med Shikakai, som är mycket mer återfuktande, och funkar utmärkt som raklödder!
    Har även testat att tvätta håret med det, men tyvärr så fick jag inget bra resultat och gav upp efter två månader haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.