19 april 2024

Weleda Almond – Cleansing Lotion & Facial Oil [recension]

Weledas Mandelserie är avsedd att passa en känslig hud. Innehåller ekologisk mandel och plommonkärnsolja samt är parfymfri. Det är plommonkärnoljan som ger Mandelserien dess karaktäristiska marsipandoft. Den är alltså parfymfri men inte doftfri.

Almond Soothing Cleansing Lotion och Almond Soothing Facial Oil

Almond Soothing Cleansing Lotion - Soothing Face Oil

Almond Soothing Cleansing Lotion (75 ml/75g ca pris 129 kr) kommer i en aluminiumtub som är klädd med harts på insidan så att innehållet inte kommer i kontakt med aluminiumet. Konsistensen är krämig och den känns mjuk att massera in. Marsipandoften är ganska så påtaglig men jag tycker den är helt ok. Dock reagerar jag lite på att alkoholdoften*) är väldigt intensiv. Jag applicerar rengöringlotionen i ansiktet men undviker partiet närmaste ögonen trots det så svider det i ögonen av själva doften av alkohol. Det är snabbt övergående men i alla fall lite tråkigt. För rengöringen är mild för en känslig hud, torkar inte ut och tar bort makeup mycket bra. Om jag har små självsprickor eller mycket torra fläckar kan rengöring till en början svida lite.
*) Weledas alkohol kommer från ekologisk säd och ska procentuellt hålla sig under den gräns för vad som anses vara uttorkande.

Innehåll (INCI): Vatten, mandelolja, fettsyraglycerid, alkohol, plommonkärnolja, xanthan, mjölksyra, Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glyceryl Stearate SE, Alcohol, Prunus Domestica Seed Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid.
Certifiering: NATRUE

Almond Soothing Facial Oil (50 ml/50g ca pris 199 kr) kommer i en blå glasflaska. Innehåller även extrakt från slånblomma som ska ha en lugnande effekt på huden. Oljan har en lätt oljekonstistens och är mycket skön att applicera på huden. Oljan har inte den intensiva marsipandoften som rengöringen har utan har en mycket diskret doft. Den är näst intill doftfri. Ansiktsoljan kan användas till att ta bort ögonmakeup, ansiktsrengöring och intensivbehandling. Jag brukar använda oljan i ansiktet under fuktkrämen samt även tillsätta några droppar till rengöringslotionen. Oljan är mild och lugnar huden.

Innehåll (INCI)Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Domestica Seed Oil, Prunus Spinosa Flower Extract
Certifiering: NATRUE

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.