5 december 2023

Recension Akamuti Body Moisturiser x 2

Akamuti är ett brittisk hudvårdsmärke som tillverkar etisk framställda produkter med 100 % naturligt och högt ekologiskt innehåll. Bl a kommer deras Bivax och honung kommer from bioodlare i Zambia och sheasmör från kvinnokooperativ i Ghana. Akamutis produkter innehåller fairtrade-odlade råvaror från runt om i världen.

akamuti body moisturiser - Kalahari Watermelon - Lavendel and Geranium

Akamuti Body Moisturiser – Kalahari Watermelon och Akamuti Body Moisturiser Lavendel & Geranium är två helt fantastiska riktigt krämiga hudkrämer. Borde kallas Body Salve för de har en ljuvlig mjuk kräm-oljig konsistens. De båda hudkrämerna har gemensamt att de innehåller mandelolja, aprikoskärnolja, bivax samt geranium eterisk olja. När man applicera den här hudkrämen gör man det på bästa sätt genom att ta en liten klick i handflatan och sedan värma upp med båda händerna lite lätt för att sedan massera in på kroppen. Huden blir så mjuk och len!

Akamuti Body Moisturiser Kalahari Watermelon (100 ml ca pris 149kr) innehåller Kalahari vattenmelonfröolja, eterisk olja från may chang, kamomill samt lime. Här hade jag förväntat mig en frisk, sval doft av vattenmelon, precis som en färsk vattenmelon doftar! Kan hända att det finns någon liten svag melondoftande nyans gömd någonstans men lime och citrus är de noter som träder fram. Absolut inget fel på den doften! Uppfriskande men inte direkt vad jag hade sett fram mot 😉 Kanske kan det bero på att det är olja från vattenmelonensfrön som använts och den inte åstadkommer den där svala, friska doften som en färsk vattenmelon har. Vattenmelonfröolja är däremot mycket omega rik.

Akamuti Body Moisturiser Lavendel & Geranium(100 ml ca pris 149 kr) innehåller ekologisk olivolja, eterisk olja från lavendel och geranium. Här träder en härlig varm och lite kryddig doft av rogivande lavendel.

Share some blog love

En tanke på “Recension Akamuti Body Moisturiser x 2

  1. den med vattenmelon tyckte jag lät mysig, särskilt konsistensen lockade med din beskrivning. Har faktiskt aldrig testat något från akamuti men har en idé om att produkterna håller god kvalitet baserat på allt jag läst om deras produkter genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.