1 mars 2024

Den ultimata lyxen – Alqvimia Eternal Youth

Alqvimia - Eternal Youth

En vecka av den absolut ultimata lyxen för ansiktsvård både när det gäller lyx för huden såväl som lyx i prisklassen.

Ni som följer mig vet att jag avgudar Alqvimias produkter speciellt oljorna och de aromaterapeutiska oljorna, sätter gärna Alqvimia högt upp på en piedistal. Rena, magiska produkter som också har en högre prislapp, vilket gör att det är produkter jag skulle vilja ha massor av men det blir endast vid enstaka tillfällen jag får möjlighet att ha någon av dessa i min ägo.

Vid en beställning (Turkos), fick jag två små provförpackningar  (2,5 ml + 3 ml) på två så otroligt ljuvliga Alqvimia produkter till ansiktet. Absolute Beauty – Beauty Extract for Sensitive Skin samt Eternal Youth Maximum Recovery Face Cream.

De här två små provförpackningarna har räckt i ca en vecka och jag har varit så sparsam med de dyrbara dropparna. Vilket säkert har gjort att jag applicerat alldeles lagom mängd 😉 risken är många gånger att man är för generös med mängden. Det har verkligen vara spännande att prova på dessa två dyrgripar. Både serumoljan och krämen har tolererats av min hud och jag har inte upplevt några obehag. Huden har hållit sig lugn och rejält återfuktad. De vanliga torrhetsfläckarna som gärna dyker upp har jag inte sett röken. Jag har applicerat serumoljan på rent ansikte och hals och därefter ansiktskrämen på morgonen och på kvällen.

Absolute Beauty – Beauty Extract for Sensitive Skin (30ml/799kr) är en serumolja som har en halvfet men lätt konsistens. Innehåller bl a aprikoskärnolja, nyponfröolja, citron, rosenträolja och lavendel. Här behövs bara några droppar för att applicera på i ansiktet och på halsen. Det verkar kanske vara väldigt liten mängd men gör man på rätt sätt genom att varsamt applicera oljan med lätta och mjuka drag så räcker det med väldigt lite. Doften är väl lite sisådär 😉 jag upplever att nyponfröoljans doft är lite ”fisk”-aktig (Omega 3) men den anas bara och försvinner snabbt. Dottern däremot håller inte alls med om att den doften träder fram. Lite olika hur våra sinnen känner av dofter 😉  Serumoljans doft i sin helhet är mycket mild och diskret.

Ingredientes/INCI: Prunus armeniaca (apricot) kernel oil, Hypericum perforatum oil, Rosa moschata seed oil, Citrus medica limonum (lemon) peel oil, Cananga odorata flower oil, Aniba rosaedora (rosewood) wood oil, Santolina chamaecyparissus extract, Lavandula hybrida oil, Linalool*, Limonene*, Citral*, Benzyl benzoate*, Geraniol*, Farnesol*, Eugenol*, Coumarin* *Componentes Naturales de los Aceites Esenciales/ Natural Components of Essential Oils

Eternal Youth/ Maximum Recovery Face Cream (50 ml/ 2990:-) är en ansiktskräm som har konsistens som en fyllig lotion men väl applicerad på huden upplever jag den som mycket intensiv och fyllig. Ansiktskrämen innehåller bl a glycerin, mandelolja, jojobaolja, avocadoolja, vetegroddsolja och sheasmörextrakt.  Doften påminner om serumets. Här har jag också använt sparsam mängd och varsamt applicerat med lätta mjuka drag in krämen i ansiktet och halsen. 

Ingredientes/INCI: Water (aqua), Glycerin, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Glyceryl stearate, Cetearyl alcohol, Limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, Pongamia glabra seed oil, Potassium palmitoyl hydrolized wheat protein, Caprylic/capric triglyceride, Crambe abbyssinica seed oil, Persea gratissima (avocado) oil, Triticum vulgare (wheat) germ oil, Butyrospermum parkii (shea butter) extract, Citrus medica limonum ( lemon) peel oil, Cymbopogon martini oil, Citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, Aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, Pelargonium graveolens flower oil, Pogostemon cablin oil, Styrax tonkinensis resin extract, Beta-glucan, Palmytoil hydrolyzed weat protein, Rubus idaeus (raspberry) seed oil, Oxycoccus palustris seed oil, Robinia pseudacacia flower extract, Viola odorata flower oil, Boswellia carterii oil,Commiphora myrrha oil, Citrus aurantium amara ( bitter orange) flower extract, Xanthan gum, Titanium dioxide, Zinc oxide, Pongamol, Levulinic acid, Sodium levulinate, P-anisic acid, Diacetin, Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl palmitate, Glyceryl oleate, Citric acid, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Citral*, Benzyl benzoate* *Componentes Naturales de los Aceites Esenciales/ Natural Components of Essential Oils

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.