5 december 2023

Dusch och Body Lotion Aloe Vera

Urtekram ALoe Vera Shower & Lotion

Från danska Urtekram Aloe Vera serie kommer den här duschgelen och kroppslotion. Urtekrams produkter är certifierade av Ecocert Greenlife COSMOS standard och är veganvänliga. Doften på både de här produkterna är av mild frisk citruskaraktär.  Aloe Vera har vårdande, återfuktande och läkande egenskaper. Duschgelen innehåller 10% ekologiska råvaror och kroppslotion innehåller 20% ekologiska råvaror.

Urtekram ALoe Vera Shower & Lotion

Urtekram Shower Gel Aloe Vera, 500 ml ca pris 79 kr (finns även som 245 ml). Innehåller bl a aloe vera, apelsinolja, citronmelissextrakt och pepparmyntsextrakt. Duschgelen kommer med snäpplock (vilket jag oftast byter ut mot en pump), är lätt att applicera och har en riklig konsistens som löddrar bra. Jag upplever duschgelen som lite svalkande på kroppen samt att den känns bra återfuktande. Doften är mild citrus med inslag av sötapelsin.

Ingredienser: Vatten, kokos- och majsglukostvål, aloe vera*, glycerol**, vegetabiliska oljeprodukter, salt, citronsyra*, söt apelsinolja*, citronmelissextrakt*, pepparmyntbladextrakt*, parfym (växtextrakt) , vitamin E. * = ekologisk. ** = tillverkad med användning av ekologiska råvaror.
(INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, sodium coco sulfate, lauryl glucoside, glycerin**, coco glucoside, sodium chloride, melissa officinalis leaf extract*, mentha piperita leaf extract*, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, glyceryl oleate, sodium cocoyl glutamate, polyglyceryl-4 caprate, citric acid, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients).

Urtekram Body Lotion Aloe Vera, 245 ml ca pris 79 kr. Lotionen innehåller bl a olivolja, sheasmör, aloe vera, aprikoskärnolja, jojobaolja och citrongräsolja. Lotionen kommer med dospump och har en fyllig konsistens som är lätt att applicera och går in i huden snabbt. Doften är den samma som på duschgelen men lotionen har en liten intensivare citrusdoft.

Ingredienser: Vatten, vegetabiliska emulgatorer och stabilisatorer, olivolja*, sheasmör*, aloe vera*, glycerol**, majsstärkelse*, aprikoskärnolja*, jättenattljusolja*, jojobaolja*, citronsyra, citrongräsolja*, *, bisabolol, magnoliabarkextrakt, vitamin E. * = ekologisk. ** = tillverkad med användning av ekologiska råvaror.

(INCI): Aqua, olea europaea oil*, butyrospermum parkii butter*, aloe barbadensis leaf extract*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, cetyl alcohol, coco-caprylate, zea mays starch*, glyceryl stearate se, punus armeniaca kernel oil*, glyceryl caprylate, oenothera biennis oil*, simmondsia chinensis seed oil*, Citrus aurantium dulcis peel oil*, cymbopogon schoenanthus oil*, bisabolol, magnolia officinalis bark extract, xanthan gum, citric acid, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, citral, limonene, linalol (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)

Urtekrams produkter finns tillgängliga i det flesta matbutiker, hälsokostbutiker samt webbutike som t ex jordklok.se, bodystore.com, apotea.se mfl

Share some blog love

En tanke på “Dusch och Body Lotion Aloe Vera

  1. Aloe Vera! I have long heard of its healing powers and it’s such a relief that a lot of modern beauty products use it as a main ingredient. Thanks for sharing this post!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.