14 april 2024

Recension – Ansiktsserum x3

Jag har provat mig fram och börjar vänja mig vid att använda serum även om jag fortfarande upplever att den mjuka känslan av olja mot huden känns behagligare än serumets lite torrare känsla men uppskattar serumets djupgående verkan. Här är tre olika serum jag använts mig av och hur jag upplevde dem.

Maria Åkerberg Deepskin Organics Serum Antirouge sensitive skin  AnneMarie Börlind Natural Beauty Beauty Pearls Anti-Pollution & Moisture Serum  REN Skin Care REN Keep Young and Beautiful Instant Firming Beauty Shot Anti- Age

Fuktgivande och stärkande vid känslig och reaktiv hud samt vid Rosacea
Fuktgivande, skyddande, anti-age med botanisk kaviar
Fuktgivande Anti-Age med en instant Askungeneffekt.

Maria Åkerberg Deepskin Organics – Serum Antirouge Sensitive Skin 30 ml ca pris 250 kr

Maria Åkerberg Anti-Rouge Serum
Ett fuktgivande och stärkande serum för känslig hud samt vid Rosacea. Innehåller bl a Vass, Poriasvamp, Cypress, neroli och hästkastanj. Verkar läkande och välgörande, har antinflammatoriska egenskaper och underlättar blodflödet. Kommer i en praktisk airless pumpförpackning. Rekommenderas att användas på rengord hud innan ansiktskräm/ eller olja morgon/kväll (1- 2 ggr per dag).

Antirouge serumets konsistens är rätt så fyllig är vit till färgen. Doften är mycket neutral men vaga inslag av neroli. Mycket dryg! Ett pumptryck räcker till hela ansiktet. Serumet tas upp av huden snabbt. Som vanligt med serum kan det kännas lite stramt på huden meddetsamma. Det är ju mening att ett serum, förutom att stärka huden, ska ner på djupet och förbereda huden för att extra väl kunna tillgodogöra sig av den kräm eller olja som appliceras efter. Jag har använt det här serumet både morgon och kväll regelbundet. Det gäller att se till att regelbundet använda de flesta hudvårdande produkter för att uppleva ett resultat. Jag upplever efter att regelbundet använt anti-rouge serumet under drygt 3 månder att de utsatta partierna i ansiktet (kinderna, runt näsan och hakan) har visat tecken på att de ytliga blodkärlen är mindre uttalande samt att huden känns lugnare och ‘starkare’.

Ingredients: Aqua Purificata, Phragmites Kharka Extract (Vass), Poria Cocos Extract (Poria Svamp), Aesculus Hippocastanu (Hästkastanj), Glycerine (från raps), Sodium Levulinate (från ris), Sodium Anisate (från basilika), Biosaccharide Gum-4 (från soja och majs), Biosacharide Gum-2 (från soja och majs), Xanthan Gum, Cupressus Sempervirens Oil (Cypressolja), Citrus Aurantium Oil (Neroliolja), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant), Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Farnesol*.
*From the essential oils. /återförsäljare 

AnneMarie Börlind Natural Beauty – Beauty Pearls Anti-Pollution & Moisture Serum 50 ml ca pris 799 kr

AnnMarie Börlind Serum Pearls

Ett fuktgivande ansiktsserum med botanisk kaviar. Innehåller bl a Botanisk kaviar (en pärlliknande grönalg), antioxidanter, polysackarider, botanisk hyaluronsyra(från kinesisk snösvamp), stamceller av papyrus samt ett skimrande mineralpigment som tillsammans förser huden med mycket fukt, fyller ut rynkor och ger skydd mot yttre miljömässiga faktorer (fria radikaler). De milda skimrande mineralpigmenten ger huden en fin lyster. Det här serumet rekommenderas för normal till torr hud. Eftersom serumet ger ett skydd mot yttre miljömässiga faktorer är det mest lämpligt att använda det på morgonen på rengjord hud innan ansiktskräm eller olja.

Bara flaskan är ju en konstverk i sig! Glasflaska med pumpdosering fylld med vita skimrande pärlor som pressas och blir till ett skimrande vitt serum med fyllig konsisten. Serumet doftar fruktgodis. 1 pumptryck och det kommer en rejäl klick med serum som räcker till en applicering. Serumet känns krämigt och svalkande på huden. Mineralpigmentet ger huden en lätt lyster. Jag upplever att serumet lägger sig som en skyddande barriär på huden och förser huden med fukt. Priset är högt men serumet som appliceras på morgonen är drygt så 50 ml räcker länge.

Ingredienser: glycerin, polyglyceryl-5 laurate, propanediol, phenoxyethanol, hydroxyethylcellulose, caulerpa lentillifera extract, glycerin, parfum [fragrance], mica, calcium alginate, gellan gum, biosaccharide gum-4, ci 77891 [titanium dioxide], sodium hyaluronate, xanthan gum, benzyl salicylate, menthyl lactate, tremella fuciformis sporocarp extract [hyaluronic acid], hydrolyzed rice bran protein, citric acid, cyperus papyrus leaf cell extract, limonene, linalool, sodium benzoate, geraniol, potassium sorbate. /återförsäljare

REN Skin Care Keep Young and Beautiful Instant Firming Beauty Shot Anti- Age Serum 30 ml ca pris 649 kr

REN Skincare Instant Shot - Anti Age serum
Här är en riktigt dunderprodukt! Innehåller bl a damaskusrosvatten, stenrosolja och gingsengextrakt. Även bioaktiva ingredienser som bl a hyalonsyra från jäst. Serumet kommer i en glasflaska med pipett (av glas) Konstistensen är ett gel-serum och doften är sval och lätt med inslag av rosor. För bästa reperationseffekt på huden rekommenderas det att använda serumet morgon och kväll på rengjord hud före applicering av dag/nattkräm eller ansiktsolja.

Jag har valt att använda det är serumet lite mer sporadiskt då det är väldigt aktivt på huden och min hud är ju väldigt reaktiv. Jag använder Instant Shot på morgonen eller vid behov då huden behöver lite hjälp att se piggare ut. Det här serumet har nämligen egenskapen att ge en instant Askungen-effekt. Huden blir omedelbart slätare och får ett finare lyster. 1-2 droppar brukar vara tillräckligt att applicera på huden innan ansiktskräm och ev makeup. Jag upplever att serumet går snabbt in i huden utan att det känns speciellt klibbigt. För den som har en mer tålig hud är jag säker på att det här serumet med regelbunden användning kan ge en långvarig anti-age effekt. Priset är lite högt men eftersom produkten håller vad den lovar så är serumets lyxiga prislapp acceptabel, tycker jag.

Ingredienser: Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Alcohol, Cetearyl Olivate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Rosa Canina Fruit Oil, Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Phospholipids, Zostera Marina Pectin, Sorbitan Olivate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Caprylic/Capric Triglyceride, Hexapeptide-11, Commiphora Mukul Resin Extract, Phenoxyethanol, Faex (Yeast) Extract, Panax Ginseng Root Extact, Gynostemma Pentaphyllum Leaf Extract, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Copper Gluconate, Parfum (Fragrance), Linalool, Limonene, Farnesol, Oryza Sativa (Rice) Extract, Sodium Hydroxymethylglycinate, Xanthan Gum, Tocopherol. /återförsäljare

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.