26 maj 2024

Nyhet! Esse Plus Probiotisk Hudvård från Sydafrika

Probiotika är något vi har lärt oss är bra för magen. Många olika livsmedel som innehåller bl a lactobacillus ser vi ofta rekommenderas även som tillskott i tablett/pulverform. Nu är det dags att se till att vår hud får sin dos av levande probiotika för att hålla hudens mikroflora (bakterier) i balans.

Esse Organic Skincare Plus

Esse Organic Skincare är ett Sydafrikansk ekologisk hudvårdsmärke som funnit i 10 år och vänder sig främst till salonger och spa-anläggningar. Nu har Esse Organic Skincare kommit med en banbrytande produktserie Esse Plus som innehåller just levande probiotika för huden.

Esse Plus lansering Sydafrikanska ambassaden

Den 1 september lanserade Esse Organic Skincare sitt nya koncept på Sydafrikanska Ambassaden i Stockholm i samarbete med Esse Organic Skincare Sverige och GoodPR. Mycket trevligt att få besöka Sydafrikanska Ambassaden och även att få träffa den Sydafrikanske Ambassadören, Mandisa Dona Marasha.

Esse Plus Trevor Steyn

Grundaren av Esse Organic Skincare, Trevor Steyn  presenterade forskning- och bakgrundsfakta om Esse Plus Probiotic serien. Mycket intressant! Studien “The Human Microbiome Project” har kommit fram till att en människa består av 54% mikrobiell DNA och 46% mänsklig DNA samt att varje mänsklig cell innehåller 10 mikroorganismer.

Esse Plus fact

Microbe = encelliga organismer som är så små att de inte syns – Microbiome = alla mikroorganismer som finns i kroppen. Människan är ett ekosystem av celler och mikroorganismer i samspel och harmoni.

Esse Plus facts

Så intressant att få ta del av detta =)

Esse Plus Facts_

Jag kommer inte att gå mer in på det här området men vill ni läsa mer gå in på Esse Organic Skincare hemsida, på svenska eller på engelska.

Esse Plus produkter

Esse Plus Anti-Ageing Probiotic Skincare är den som lanseras först. I Esse Plus serien ingår 3 serum, 2 ansiktskrämer och 1 ögonkräm. Nyckelingredienser i Esse Plus är bl a djävulsklo, kalaharimelon. kigeliaextrakt, levande probiotika från lactobacillus släktet, probiotikaextrakt, prebiotika, lågmolekylär hyaluronsyra och parakrasseextrakt. Produkterna är certifierade av Ecocert, PETA, Cruelty Free och Vegan. Prisnivån på Esse Plus produkterna ligger mellan ca 1.099 – 1.699 kr Produkterna kommer i första hand att finnas på hudsalonger eller Spa-anläggningar. Återförsäljare hittar du här.

Vad sägs om ett naturligt och ekologisk ansiktsserum med botoxeffekt?

Esse Plus Intensity Serum

En av ingredienserna i Esse Plus Intensity Serum är parakrasseextrakt som innehåller spilanthol. Spilanthol har muskelrelaxerande effekt (lokalbedövande) på musklerna som påminner om botox. Ca 1 timme efter appliceringen börjar serumet verka och håller sedan i sig i upp till 12 timmar (24 timmar står det visst i produktens text på deras hemsida men jag har noterat 12 timmar i mina anteckningar från lanseringseventet 😉 ) Serumet verkar lokalt så när du rengör ansiktet försvinner också effekten. Däremot sägs det att vid regelbunden användning kan Intensity Serum successivt bygga upp en långvarig effekt med minskade linjer och rynkor.

Trevor Steyn berättade också att det snart även kommer en serie för känslig hud med levande probiotika. Jag fick också se en bild på de produkterna =) Behöver jag ens nämna att jag jättenyfiken på dem när de väl lanseras 😉

Stort Tack till Esse Organic Skincare Sverige, Esse Organic Skin Care Trevor Steyn, Sydafrikanska Ambassaden i Stockholm samt naturligtvis GoodPR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.