1 mars 2024

Recension: Body Balm Shea Butter Musk Rose – Danska Urtekram

Sheasmör i sig är en ljuvlig produkt för torr hud och för hela kroppen. Till en början var det mest rent Sheasmör (utan doft) som man kunde få tag i. Nu när det blivit en sådan populärt så vimlar det av produkter med doftsatta sheasmör. Sheasmör har mjukgörande och vårdande egenskaper, inflammatorisk verkan, innehåller vitaminerna A, E och F. Rekommenderas ofta för känslig, irriterad hud samt eksembenägen hud.

Urtekram har 3 produkter i sin Body Balm Shea Butter serie. Pure (helt doftfri), Argan Lavendel och Musk Rose. Jag har testat den sistnämnda och gillar den väldigt mycket.

Urtekram Body Balm Shea Butter Musk Rose – 140 ml ca pris 229 kr

Urtekram Body BalmShea Butter Musk Rose

Sheasmör har en kompakt konsistens som smälter vid kroppsvärme och blir till en riktigt krämig salva. Urtekrams Shea Butter Balm kommer i en burk så jag använder en spatel att ta upp en klick med. Jag brukar också värma upp lite mellan händerna innan jag applicerar på huden. Sheasmöret är mycket drygt så bättre att ta lite åt gången. Perfekt för torra fossingar, gärna smörja in extra rikligt till natten och sätta på ett par bomullsstrumpor. Mjukgörande för hela kroppen om man så vill. Vid torra läppar och trasiga nagelband brukar jag köra en extra intensiv (= smörja ofta) behandling. Sheasmör lämnar en tunn fet hinna på huden efter applicering så dagtid bör man vara lite mer sparsam med insmörjande av just händer. Doften på Musk Rose är mild, mjuk och rund. Muskdoften i sig är ju ofta lite tvål/talk-aktig och mjuk. Här med mild rosdoft.

Urtekram hittar du hos de flesta dagligvaruhandlare, hälskostbutiker och webbutiken. Body Balm Shea Butter finns bl a hos Piggabutiken och Lyko.

Ingredienser: Shea butter*, rose musk oil*, perfum. * = from Organic farming.
99 % of the total ingredients are from Organic Farming
INCI: Butyrospermum parkii butter*, rosa moschata seed oil*, parfum, citronellol, linalool, limonene, geraniol. (* = ingredient from Organic Farming).
Certifiering: Ecocert-Cosmos, Ej testat på djur, Vegan

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.