5 mars 2024

Test av handkrämer

handkräm x6

Soley Organic GRÆDIR hendur – 50 ml ca pris 155 kr. Från Island kommer den här handkrämen. Innehåller bl a kokosolja, sheasmör, björk, mjölon, rölleka och vilda isländska örter. Örtig citrusdoft. Ger händerna fukt och går in huden utan lämna någon kladdig hinna. För en mer intensiv effekt rekommenderas att man applicerar ett generöst tilltagen mängd och masserar in ordenligt. 
Certifiering: certifierade råvaror

handkräm x 3

Bio Beaué by Nuxe High-Nutrition Hand Cream with Natural Cold Cream – 75 ml ca pris 119 kr. Krämig lotionskonsistens där doften påminner om marzipan/mazarin. Innehåller bl a rosvatten, arganolja, mandelolja, bivax och sheasmör. Trots att den känns ganska så lätt så ger den en mycket mjukgörande effekt utan att kladda. Även om den här handkrämen luktar väldigt gott så är doften en aning för intensiv för min näsa. Ibland upplever jag även att huden reagerar med lite irritationer efter insmörjandet.
Certifering: Ecocert

Maria Åkerberg Deepskin Organics Hand Cream Calendula ca pris 39kr (30 ml) 119kr (100ml). Svensk ekologisk handkräm som innehåller bl a rapsolja, bivax, sheasmör, rosmarin och ringblomsextrakt. Handkrämen är lätt men rejält fyllig i konsistensen samtidigt. Här uppplever jag en viss strävhet vid appliceringen men den försvinner fort och lämnar händerna återfuktade utan kladd. Har en mycket diskret doft som jag tycker påminner om kamomill och ringblomma
Certifiering: certifierade råvaror

handkrämx3

Urtekram Hand Cream Aloe Vera – 50 ml ca pris 79kr
Krämig konsistens som är lätt att applicera. Händerna känns mjuka och återfuktade. Har en mild citrusdoft. Innehåller bl a aloevera, mandelolja, sheasmör, nattljusolja,och apelsinolja.
Certifiering: Ecocert, Vegan

Biocura Cosmética natural Crema de Manos bio Aloe vera –  75ml ca pris €1.49 
Den här handkrämen köpte jag i Spanien på ALDI som är en tysk supermarketkedja, liknande LIDL. BioCura är en budgetserie som har kroppsprodukter och ansiktsprodukter. Där hittar man även några produkter som är naturliga och ekologiska. Den här handkrämen innehåller bl a mandelolja,aloevera, nattljusolja, sheasmör och eteriska oljor. Konsistensen är halvkrämig och lätt att applicera och ger en mjuk och återfuktande känsla. Doften är underbar enligt mitt tycke mycket pudrig och lite sötaktig (mazarin). Tyvärr lite väl intensiv doft om man är doft känslig och ibland upplever jag doften lite irriterande. För att vara en budget produkt så håller den högstandard både gällande innehåll samt egenskaper.
Certifiering: NATRUE Natural Cosmetics with Organic Portion

Rosenserien  – 100ml ca pris 189kr 
Svenska Rosenseriens handkräm har en fyllig konsistens som jag upplever att den känns en aning sträv direkt efter applicering men den känslan försvinner fort och huden känns återfuktad. Handkrämen har en mycket diskret rosdoft. Innehåller bl a aloe vera, rapsolja, sheasmör, jojobaolja och rosenolja.
Certifiering: Nordic Eco Label Svanen

Min sammanfattning: Gemensamt för alla handkrämer är att det är väldigt lätt att trycka ut för mycket kräm på en gång. Bättre att ta lite i taget. Oftast kommer man väldigt lång med mindre mängd bara man låter huden få en stund att absorbera efter applicerandet. Gärna också smörja mindre åtgången men oftare.

Ingen av dessa handkrämer är så där jättefeta att man inte kan ha dem dagtid. Soley Organics GRÆDIR, Urtekrams Aloe Vera samt Rosenseriens handkrämer tycker jag passar bäst för nattbruk. Då kan man också passa på att smörja in ett extra lager.

Handkrämerna från Bio Beaué by Nuxe och Biocura Bio har ju ganska intensiva dofter även om de luktar gott så använder jag inte de två till natten.

Calendula från Maria Åkerberg är en av de handkrämer som fungerar bäst närsomhelst och varsomhelst. På dagen, till natten och då kan man vara extra generös med appliceringen. Det är också den jag tycker är bäst att ha med mig i väskan för att smörja in händerna på t ex tunnelbanan, buss, flyg etc. Den är lätt att applicera utan att kladda men även det att den har en så pass diskret doft att den inte irriterar varken mig eller människorna runt omkring 😉

Share some blog love

3 tankar på “Test av handkrämer

  1. Härligt, nu när vädret börjar växla börjar huden torka ut lite. Har precis fått hem True Organics handcreme som jag skall testa. Hört mycket gott om den. Kanske får beställa någon av dessa med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.