19 april 2024

Ekologisk kroppsolja från Weleda och Eilas

weleda body oil lavendel - Eilas massageolja CirkulationDe här två kroppsoljorna har båda två milda dofter. Jag tycker de passar perfekt som rogivande och avslappnande oljor att smörja in kroppen med vid stress och spänningar, alternativ användas för lättare massage. 

Weleda Lavendel Relaxing Body Oil 100 ml ca pris 199 kr, kommer i de klassiska gröna glasflaskorna. Oljans konsistens är fyllig men inte direkt fet. Den är mjuk och lätt att smörja in. Doften av lavendel är inte för påtaglig, visst luktar den lavendel men med mjuka inslag. Här blir det ju också en dubbelverkan både för kroppen och sinnet. Kroppen blir mjuk och blodcirkulation ökar samtidigt som lavendelns terapeutiska doft inhaleras. Lavendel är ju känt för sin rogivande effekt. Jag smörjer gärna in den på kroppen innan läggdags. Jag använder den också vid muskelvärk samt även att massera magen med när magkatarren spökar. Lätta cirkulerande masserande rörelser över magen brukar faktiskt ge en skön lindring.

Innehåll: Mandelolja, sesamolja, lavendelolja, äkta eteriska oljor Ingredients (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum(Sesame) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin*. * from natural essential oils
Certifiering: NATRUE

Eilas Naturkosmetik Massagegeolja Cirkulation 260 ml ca pris 277 kr, kommer i en plastförpackning med pump. Alltid praktiskt att kunna dosera med en pump. Konsistensen är rik och fyllig men inte kladdigt fet. Behaglig att applicera och massera in. Doften är varm och mild med friskt inslag av pepparmint. Att massera in på axlar, nacke, rygg efter en stressig dag med spända muskler. Den milda doften av pepparmint och både uppiggande och rogivande. Jag har använt den ett par gånger vid förkylning och smörjt in bröstryggen för att underlätta andningen. Upplever att det har givit en viss lindring. Naturligtvis lämplig att använda före och efter träning eller liknande.

Innehåll: Olivolja*, solrosolja*, mandelolja*, kokosfett, e-vitamin*  eteriska oljor: rosmarin*enbär*, lavendel*, pepparmynta* *ekocertifierade råvara
INCI: Olea europea Fruit Oil, Helianthus anuus Seed Oil, Prunus amygdalus Oil, Cocos nucifera Oil, Tocopheryl Acetate, Rosa rubiginosa Seed Oil, Tocopherol, Aroma** (Linalol, Limonen, Farnesol, Geraniol) **ingår naturligt i eteriska oljor.
Certifiering:

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.