28 maj 2024

Fotkräm x 5

fotkräm

Fötterna behöver lika mycket omsorg som resten av kroppen, ibland t o m lite mer. Fotkräm i olika varianter finns det ganska så gott om på marknaden. Här kommer tips på några ekologiska fotkrämer som jag har använt mig av på sistone. En del är favoriter som återkommer =) Bra fotkrämer för att hålla fötterna återfuktade och mjuka – snälla mot känsliga diabetesfötter!

Maria Åkerberg Fotkräm 30ml/100 ml ca pris 32/125 kr – innehåller bl a rapsolja, sheasmör, bivax, timjan,kanel, kamfer och eukaluptus från Maria Åkerberg Deepskin Organics är en lätt fotkräm som ger en svalkande skön känsla, perfekt för trötta ben och fötter. Konsistensen är lätt men krämig när man masserat in den känns det hur väl den mjukgör och återfuktar. Den här fotkrämen är även perfekt för att massera in på trötta och svullna ben eftersom den ger ett lätt svalkande känsla och lindrande effekt. Den här krämen funkar lika bra dagtid som nattetid. Lite mindre mängd på dagen och sedan lite extra till natten. Doften är precis lagom frisk och inte för påtaglig.

Ingredients: Aqua Purifiata, Helianthus Annuus Seed Oil (Solrosolja kallpressad), Glycerine (från raps), Caprylic/Capric Triglyceride (från kokos), C14-22 Alcohol & C12-20 Alkyl Glucoside (från kokos och majs), Cetearyl Alcohol (från kokos), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Cera Alba (Bivax), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Lactic Acid (Mjölksyra), Xanthan Gum, Origanum Vulgare Leaf Extract (Oregano), Thymus Vulgaris Extract (Timjan), Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract (Kanel), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosmarin), Lavandula Angustifolia Flower Extract (Lavendel), Hydrastis Canadensis Root Extract (Blodstilla, Gyllensigill), Eucalyptus Globulus Oil (Eucalyptus-olja), Mentha Piperita Oil (Pepparmyntsolja), Melaleuca Alternifolia Oil (Tea Tree Olja), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant), Limonene*. *From the essential oils.

fotkräm

Urtekram Aloe Vera Fotkräm 75 ml ca pris 59 -89 kr – Urtekrams fotkräm innehåller bl a aloe vera, sheasmör, rosmarin och mentol.
En lätt men ändå krämig konsistens som ger fötterna både fukt och fett. Applicerar man ett tunt lager och masserar in kan man mycket väl använda den även dagtid. Till natten passar det perfekt att massera in ett extra lager och sedan försegla med ett par strumpor. Doften av rosmarin och mentol är inte speciellt påtagande utan mer nedtonad.

Ingredients/INCI: Aqua, Butyrospermum parkii butter*, Aloe barbadensis leaf extract*, Prunus amygdalus dulcis oil*, Polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, Glycerin**, Cetyl alkohol, Glyceryl stearate se, Zea mays starch*, Olea europaea oil*, Zinc ricinoleate, Lysolecithin, Glyceryl caprylate, Diglycerin, Simmondsia chinensis seed oil*, Menthol*, Rosmarin officinalis oil*, Xanthan gum, Hexapeptide-11, Sodium hyaluronate, Tocopherol, Beta-sitosterol, Squalene, Magnolia officinalis bark extract, Limonene. * = ekologisk, ** = tillverkad med användning av ekologiska råvaror.

fotkräm weleda

Weleda Foot Balm 75 ml ca pris kr 129 – fotkräm som innehåller bl a ringblomma, olivolja, kaolinlera och ullfett. Kaolinlera och eteriskaoljor som ska hjälpa till att motverka dåligt lukt och ha deodoriserande effekt. Mjuk formula ett mellanting mellan kräm/lotion. Känns lite sträv (kan beror på innehållet av kaolinlera) när man precis har masserat in den men övergår snabbt till att ge fötterna en fuktbevarande och mjuk känsla. Doftar friskt och svalkar skönt.

Innehåll:Vatten, alkohol, olivolja, ullfett, lerjord, äkta eteriska oljor, myrraextrakt, hydrolyserat bivax, grundtvål av bivax, ringblomsextrakt Ingredients (INCI):Water (Aqua), Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Lanolin, Magnesium Aluminium Silicate, Fragrance (Parfum)*, Commiphora Myrrha Extract, Hydrolyzed Beeswax, Sodium Beeswax, Calendula Officinalis Flower Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. * from natural essential oils

Weleda Skin Food 30ml/75ml ca pris 75/109 kr – en fotkräm som nog de flesta känner till! Stor favorit och många priser har den fått. Skin Food är ju en allt-i-allo kräm som har en fetkonsistens och är både läkande och skyddande. Den innehåller bl a solrosolja,ullfett, bivax, eteriska oljor, styvmorsviolextrakt, kamomill och ringblomsextrakt. Eftersom den här krämen är så pass fet så lämpar den sig bäst till natten om man använder den till fötterna. Hur gillar jag den här allas favorit kräm? Helt ärligt (som alltid) så har jag lite svårt för doften, det är inte det att den luktar citrus för det gillar jag men det är någon bidoft som jag känner av. Det är absolut inget fel på krämens effekt, det är därför jag vid riktigt torra tillfällen använder Weledas Skin Food.

Innehåll: Vatten, solrosolja, ullfett, mandelolja, alkohol, bivax, fettsyraglycerid, hydrolyserat bivax, äkta eteriska oljor, styvmorsviolextrakt, rosmarinextrakt, kamomillextrakt, ringblomsextrakt, kolesterol
Ingredients (INCI):Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Flava), Glyceryl Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholesterol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. * from natural essential oils

» ♦ullfett/lanolinjag brukar undvika det i ansikts- och kroppsprodukter pga av att jag oftast reagerar med utslag men kan göra undantag när det gäller fötterna. Där verkar huden inte reagera mot den ingrediensen.

fotkräm candy mint

Candy Mint Foot Cream [Deep Steep] 177 ml ca pris 70kr (iHerb) – en fotkräm som lever verkligen upp till sitt namn “Candy Mint”! Polkagris! En fascinerade doft av färsk polkagris. Riktigt krämig! Ger svalka till fötter och ben samt håller dem mjuka. Doften är som sagt underbar men rätt så intensiv. Alla runt omkring en kanske inte uppskattar att man går omkring och luktar polkagris 😉 Den här fotkrämen ger en extra underbar upplevelse både fysiskt och mentalt.

Ingredients/INCI: Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Extract, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Organic Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glyceryl Stearate (Vegan), Glycerin (Vegan), Caprylic Acid (Coconut Fatty Acid), Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Aroma (Organic Essential and Wildcrafted Aroma Blend), Manihot Esculenta (Tapioca) Starch, Organic Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Persea Gratissima (Avocado) Butter, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Xanthan Gum, Potassium Sorbate.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.