14 april 2024

Tips! Foundation vid kyla = vattenfri formula

foundation vid kyla

foundation vid kyla

Extra skyddande och vårdande foundation när det är kallt ute är de som är vattenfria.
Tips på tre olika som jag varierar mellan kommer från Maria Åkerberg Deepskin Organics, RMS Beauty och Nvey Eco. De skiljer sig lite åt men har gemensamt att de inte innehåller något vatten däremot massor av närande oljor. De här tre kompakta foundations ger huden näring samtidigt som de skyddar den mot kyla. De jämnar ut hudtonen och ger huden en extra fin lyster.

Maria Åkerberg Deepskin Organics Compact Foundation – 10 g ca pris 295kr (finns även som refill ca pris 220kr).

Compact Foundation Milk Maria Åkerberg

Innehåller bl a ricinolja, bivax och arganolja. Kommer i ett fint etui med spegel plus ett fack under där medföljande runda appliceringssvamp får plats. Jag har bytt ut svampen mot en liten mini pensel från Eco Tools. Compact Foundation finns i två nyanser Milk och Honey. Milk är den nyansen jag har, den är lite kallare än Honey som går åt det varmare håller. Jag applicerar lite åt gången och ser till att foundation blandar sig med hudtonen, vilken den väldigt snabbt gör. Det går att arbeta upp täckningsgraden efter önskemål. Jag gillar att den känns så mjuk och smidig att applicera och ger huden en fin lyster utan att kännas matt eller för glansig. Foundation håller sig på plats under dagen och håller huden återfuktad. Kräver ingen extra rengöring utan vanlig rengöring med eventuellt lite olja först och sedan rengöringskräm/mjölk eller bara rengöringskräm/mjölk. Den här compact foundation är min favorit.

Ingredients/INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Mica, Caprylic/Capric Triglyceride, Cocoglycerides, Cera Alba (Beeswax), Cetyl Palmitate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil , Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil , Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Tocopherol, Squalene, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate.
(+/-): CI 77891 (Titanium Dioxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides).  Återförsäljare

RMS Beauty “un” cover up” foundation/concealer – 5,67g ca pris 390 kr.

RMS un cover up 11

En ynklig liten burk kan tänkas men innehållet räcker faktiskt väldigt länge. “un” cover up finns i 5 nyanser. Jag har #11 vilket är den näst ljusaste. Här är grundbasen kokosolja med bl a ricinolja, bivax, jojobaolja.Börja med att applicera lite i taget och sedan mer där ökad täckning önskas. Formulan glider på huden. Täckningen på “un” Cover up är lätt och naturlig. Huden får en fräsch skimrande effekt som kanske en del upplever att deras hud ser oljig ut. Då kan man dämpa glansigheten med lite puder, men jag gillar det där glansiga. Det liksom trollar bort skuggor och ger ett piggare intryck.

Innehåll/INCI:*Cocos Nucifera (Coconut) Oil, *Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, *Cera Alba (Beeswax), *Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, *Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol(non-GMO), *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, and may contain: [+/- Titanium Dioxide CI 77891, Iron Oxides CI 77492, CI 77491, CI 77499] * CERTIFIED ORGANIC Återförsäljare

Nvey Eco Creme DeLuxe Foundation – 10g ca pris 495kr,

Creme de Luxe Foundation Nvey Eco Custard

innehåller bl a ricinolja, bivax, jojabaolja och tistelolja. Creme DeLuxe kommer i ett fint etui med spegel och ett fack för den medföljande appliceringssvampen. Creme DeLuxe finns i 10 olika nyanser och jag har #880 Custard som beskrivs “varm elfenben med inslag av gult”. Creme DeLuxe har en riktigt kompakt formula så här gäller det att inte ta upp för mycket foundation utan se till att värma upp den lite på spateln med appliceringsborste/pensel/svamp innan den appliceras i ansiktet. Det tar lite längre tid att applicera Creme DeLuxe för att få en bra resultat. Dock är täckningsgraden hög så det går att få till heltäckande om så behövs. Jag upplever dock att den gärna fastnar i ansiktshåren mer påtagligt än de övriga två ovan. Creme DeLuxe är dock väldigt skyddande på huden och kan rekommenderas att ha i ansiktet om ni är ute i pulka eller skidbacken då både sol och kyla kan påfresta huden extra mycket. När jag tvättar av Creme deLuxe använder jag alltid pre-cleansing oil och sedan rengöringskräm/mjölk för att vara säker på att all makeuprester försvinner.

Innehåll/INCI: Ricinus Communis (Organic Castor) Seed Oil*, Carthamus Tinctorius (Organic Safflower) Seed Oil*, Cera Alba (Organic Beeswax)*, Cetyl Alchohol, Simmondsia Chinensis (Organic Jojoba) Seed Oil*, Copernicia Cerifera (Organic Carnauba) Wax*, Glyceryl Stearate, Tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Benzyl Alcohol (and) Salicylic Acid (and) Sorbic Acid, Glycerin. May Contain +/-: CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77019 (Mica).
*=Certified Organic Ingredient Återförsäljare

Hur applicerar jag min foundation? A och O för mig är att alltid använda spatel att ta upp innehåll från burkar eller dosor. När det kommer till makeupredskap gillar jag de här två borstarna att applicera både flytande och compact foundation med:

real technique brushes

Real Techniques Stippling Brush och Expert Face Brush

Share some blog love

En tanke på “Tips! Foundation vid kyla = vattenfri formula

  1. Smart tänkt med vattenfritt. min hud brukar tyvärr inte gilla ricinolja. Jag vet att Boho green har en liknande typ av foundation utan ricinolja som jag har kikat på så nu blev jag lite inspirerad att kika på den igen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.