1 mars 2024

Daisy Beauty Expo 2016 – Del 1

Daisy Beauty Expo 16 del 1

Daisy Beauty Expo 16 del 1

Skönhetsåret 2016 inledes med ett inspirerande skönhetsevent –  Daisy Beauty Expo 2016  – lördagen den 9 januari. Ett Skönhetsevent för ett gäng (ca 100 st) utvalda bloggare och skönhetsjournalister/redaktörer. Precis som förra året tog eventet plats på Lundqvist och Lindqvist Tändstickspalatset och pågick från kl 08:00 – 16:30 inklusive frukost och lunch samt även AW kl 16:30 – 18:00 för den som ville.

#dbexpo16 frukost

Dagen inleddes med frukost tillsammans med mina kära gröna bloggkollegor Mona/La Vie est Belle och Malin/Bilbo Blue Eyes.  

#dbexpo16 vita liberata self tanning mineral bronzer

Därefter påbörjade vi vår rundtur på nedre våningen. Första stoppet blev hos irländska Vita Liberata. Self-Tanning (brun-utan-sol) produkter som har högt naturligt innehåll. Nyheter hos dem är bl a deras 3-in-1 Vita Liberata pHenomenal Marula Self Tan Oil SPF50, en torrolja som ger en direkt bronzingeffekt samt ett resultat som ska hålla upp till 10 dagar efter bara en applicering (enl dem själva) dessutom innehåller denna olja SPF 50. Även Trystal Self Tan Bronzing Minerals som är ett mineralpuder och finns i två nyanser. Ger en solkyssteffekt direkt och en brun-utan-sol effekt som håller upp till  3- 7 dagar efter en applicering (enl dem själva). Det går också bra att gradvis öka intensiteten genom att upprepa appliceringen. Sydafrikanska B.O.N Natural Oils  fanns också på plats. Deras produkter är 85% naturliga.

#dbexpo16 Fabby nagelfil

Fabby Style – Fot och nagelfilar tillverkade av tjeckisktglas. Fabby Style är ett svenskt företag som ägs av Anki Dahlén och glasfilarna tillverkas  på fabrik i Tjeckien. Företaget arbetar direkt mot fabriken. Nagelfilarna finns i olika läckra mönster och är ergonomiskt utformad. Nagelfilarna kostar 159 kr och finns förutom hos fabby.se, även hos Kicks och Åhléns. Fotfilarna är också av tjeckisktglas och finns i olika färgen.

#dbexpo16 fabby fotfil

Mycket lätta att hålla i och så mycket roligare att se på än de gamla vanliga fotfilarna. Jag fick faktiskt tillfälle att på plats få lite välbehövlig fotvård av goa Anki.

#dbexpo16 Fabby Style

Först en skönt fotbad och sedan fick jag känna på hur smidig fotfilen var att använda. Den här filen tar bort gammalhud och förhårdnader med känslan av en silkesvante. Helt otroligt! Vid tillfälle ska jag beställa hem en fotfil för Fabby Style fotfil är inte som de andra som finns på marknaden! Fotfilarna säljs inte på Kicks (ännu!) men går att beställa från fabby.se. Priset är detsamma som nagelfilen 159kr.

#dbexpo16 Gilda ansiktsanalys

PhotoCredit Mona@ La Vie est Belle Beauty

Gilda (Gildaskolan) hade ett fin hörn där de gav hudanalys och även ansiktsbehandling. Jag fick en hudanalys gjord av hudterapeuten Benjamin från Gilda.

#dbexpo16 Gilda ansiktsanalys resultat

Torrhet och ytliga blodkärl är mitt stora problem, lite större porer runt näsan och pannan som visar på blandhy där. Benjamin rekomenderade Gildas Vitamin C Skin Firming Kit  som består av Organic Micellar Cleansing Water – Vitamin C Super Serum –  AHA Mask, samt använda Vitamin A Retinol Emulsion  som komplement var tredje dag till en början. Gildas produkter innehåller 90 – 95% naturliga ingredienser.

#dbexpo16 OPI Summer Collection New Orleans

O.P.I  3-free nagellack (fria från Formaldehyde, DBP or Toluene. ) presenterade sin Spring/Summer Collection 2016 ‘New Orleans’.

#dbexp16 OPI Humidi - Tea

Jag fick mina naglar lackade med nyansen Humid -Tea som är en persiko-nude nyans med lite skimmer. Snygg både till bleka vinter händer och ännu snyggare till lite solkyssta händer i sommar.

Daisy Beauty Expo 2016 CCS Oliva Earth

CCS Oliva och CCS Oliva Earth visade upp sina nykomlingar. CCS Oliva Sensitive eco parfymfri rengöringsmousse och dagkräm. CCS Oliva Earth Lipscrub, Lip Care & Shine samt Nail Cuticle Oil. Om man ville fick man göra sin egen handkräm med personlig doftsättning.

Därefter var det dags för lunch!

Daisy Beauty Expo 2016
/3~2016]

Share some blog love

2 tankar på “Daisy Beauty Expo 2016 – Del 1

  1. Hejsan Jeanette! Fick du någon uppfattning om hur naturlig Vita Liberata pHenomenal Marula Self Tan Oil är? 🙂

    1. Hej Emmi! Jag väntar fortfarande på att få hem mitt pressprov av den oljan 😉 Återkommer när den dyker upp. Jag är jättenyfiken själv =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.