16 april 2024

Daisy Beauty Expo 2016 – del 2

Daisy Beauty Expo 2016 - del 2 mette cosmetique

Efter lunch blev det att fortsätta botanisera runt bland alla utställarna! Första stoppet där blev hos Mette Cosmetique som bl a har märkena Kalahari, ArtDeco, Nimue och PhBalans.

#dbexpo16 Kalhari

Kalharis produkter är 95% naturliga och bygger på ingredienser från bl a Kalahari öknen.

Här fick jag dessutom en fin pratstund med produkt- och försäljningschefen för Mette Cosmetique, Pia Svensson. Helt otippat pratade vi faktiskt inte om någon av deras märken utom om naturliga och ekologiska produkter och dess innehåll, vad som motsvarar ens egna kriterier och hur svårt det faktiskt är att veta vad man ska gå efter. Vilka certifieringen som har de strängaste kraven/kriterier samt att de finns en del produktmärken som dock inte är certifierade men ändå håller hög standard. Så kul att vi dessutom kom in på Maria Åkerbergs produkter. Och det var faktiskt inte jag som först nämnde MÅ. Varför vi pratade om just ekoprodukter var för att Pia har under många år sökt efter ett ekologisk märke som lever upp till de krav hon ställer.

Daisy Beauty Expo 2016 - del 2 Zuii Organic

Australienska ekologiska makeup märket Zuii Organic fanns också på plats. Zuii Organic Sverige drivs av makeupartisten Joanna Svärd. Så kul att få träffa Joanna och se henne ‘in action’. Både Mona och Malin blev jättefint mejkade av Joanna med makeup från Zuii Organic.

Daisy Beauty Expo 2016 - del 2 Rosenserien

Rosenserien och Ann-Marie Börlind fanns också med på expot. Anne Marie Börlind presenterade sina senaste produkter där pre- och probiotika tillsats i Sensitive Serien för att stärka huden och göra den tåligare.

Daisy Beauty Expo 2016 - del 2 Anne Marie Börlind

I år valde vi (Mona och jag) bort föreläsningarna och koncentrerade oss på utställarna. Vilket visade sig vara ett bra val! Hur gärna man än vill hinna med ALLT så går det inte i realiteten.

Jag avslutade dock dagen med att lyssna på den sista föreläsningen: “Vad kan huden ta upp (och inte)?”. Där Pär Svahnberg, doktor i kemi pratade om olika begrepp som systemisk effekt, lokal effekt och kosmetiks effekt. Åsa Asplund (PR-ansvarig Apoteket AB) och Winta Woldai (toxikolog Apoteket AB) berättade om den nya Anti-Age Advanced serien Apoliva har arbetat fram och som kommer att lanseras under våren.

Daisy Beauty Expo 2016 - del 2

Jag hade sedan sällskap till t-banan med fina Emmi Snicker http://emmisnicker.com/

Stort tack till Daisy Beauty för att jag fick vara med på detta stora skönhetsevent. Tack till alla trevliga utställare. Tack till hela Daisy Beauty Gänget som anordnat det hela.

Ser fram mot – Same proceedure next year? – Daisy Beauty Expo 2017!

/4~2016

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.