19 april 2024

Nagelvård från Weleda och Oliva by CCS Earth

nagelvård

nagelvård

Tre nyheter inom nagelvård. Två från Weleda och en från Oliva by CCS Earth 

Två smarta och behändiga nagelvårdspennor från Weleda. Perfekta att ha med i väskan eller på resor samt smidiga att använda.

Nagelvård Weleda Nail Pen

Cuticle Softener Pen 3 ml ca pris 139 SEK  är en nagelvårdspenna för att mjuka upp nagelbanden och ge dem näring. Nagelbandspennan innehåller bl a grantäppelkärnolja, jojobaolja, mandelolja, solrosolja och ringblomsextrakt. Oljan appliceras över nagelbanden samt gärna även nageln. Låt oljan verka en kort stund och skjut sedan försiktigt tillbaka nagelbanden med stiftets spets. Det följer med reservstift att byta utl vid behov. Filtstiftet är ganska så stumt och pga det tyckte jag de första gångerna jag använde pennan att det inte direkt kom ut någon olja. Men faktum är att visst gör det det. Inte i mängder men vid beröring med spetsen på nagelband och nagel så uppstår en tunn oljig hinna. Har en söt doft med lite kryddig inslag. Vid regelbunden användning ska denna oljan hjälpa till att förebygga och hålla nagelbanden i bra skick. Perfekt att ha till hands för manicure. Jag föredrar dock känslan av rikligt med olja på nagelbanden, jag upplever att denna pennan är praktiskt men ger en mer diskret känsla.

Ingredienser: Jojobaolja, Sötmandelolja, Oktyldodekanol, Kokosnötsolja, Parfym1,Blomextrakt av ringblomma, Solrosolja, Tokoferol, Tokoferylacetat,Limonen*1, Linalol*1, Citronellol*1, Bensylbensoat*1, Geraniol*1, Citral*1,Eugenol*1, Kumarin*1, Farnesol*1 – *1 från naturliga eteriska oljor
Certifiering: NATRUE

Nail Care Pen 2,2ml ca pris 139kr är en nagelvårdspenna som ska ge ett intensivt skydd och näring till både naglar och nagelband. Nagelvårdspennan innehåller bl a jojobaolja, kokosolja, mandelolja, granatäpplekärnolja, sheasmör och bivax. Här är konstistensen krämig och lite vaxig. Pennan är försedd med en pensel som man applicerar krämen med på naglar och nagelband. Genom att skruva på toppen av pennan så transporteras krämen till penseln. Därefter masseras krämen/oljan runt nagelband och nagel. Doften är den samma som på nagelbandspennan. Nagelvårds pennan kan användas flera gånger per dag eller vid behov. Den här nagelvårdpennan gillar jag. Den ger en fyllig känsla vid applicering.

Ingredienser: Jojobaolja, Kokosnötsolja, Sötmandelolja, Sheasmör, Cetylpalmitat,Myristylmyristat, Kandelillavax, Parfym1, Granatäppelkärnolja,Blomextrakt av kamomill, Tokoferol, Tokoferylacetat, Limonen*1,Linalol*1, Citronellol*1, Bensylbensoat*1, Geraniol*1, Citral*1, Eugenol*1,Kumarin*1, Farnesol*1, Bivax 1från naturliga eteriska oljor
Certifiering:  NATRUE

Oliva Earth by CCS nail oil

Oliva by CCS Earth Nail & Cuticle Oil 15 ml ca pris 79kr är en nagel- och nagelbandsolja som kommer i tub med en avsmalnad pip, vilket under lättar appliceringen. Det här är ju en olja men då den även innehåller bivax så är den en aning krämigare än ren olja. Doftar sött nästan liknande kanderat godis. Nageloljan ska ge näring och förhindra att torra naglar skivar sig samt hålla nagelbanden mjuka och smidiga. Oljan är lätt att applicera och lägger sig till en början som tunn hinna som ganska snabbt tas upp av huden och nagel. Regelbunden applicering är naturligtvis det bästa för optimalt resultat.

Oliva by CCS Earth serien är Fairtrade certifierad, inte ekologisk. Gör heller inte skenet av att vara ekologisk, kan vara bra att slänga in det förtydligandet. I Nail & Cuticle oljan är det olivoljan som är Fairtrade certifierad.

Ingridients/INCI: Olea Europaea Fruit Oil, Olive Oil Decyl Esters, Squalene, Hydrogenated Vegetable Oil, Cera Alba, Panthenol, Parfum Doft,Tocopherol,Beta-Sitosterol,Squalene,Glycine Soja Oil Antioxidant
Certifiering: Fairtrade

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.