16 april 2024

Solen är här! Dags för solskydd!

solskydd

Ni använder väl inte fjorårets solskydd, om ni nu har några kvar? Jag sparar inte solskyddprodukter från säsong till säsong, även om det är en hel del kvar i tuberna, utan skaffar nya produkter inför stundande solsäsong. Varför? Jo, för det första är ju hållbarheten på de flesta produkter mellan 6 – 12 månader, en del t o m bara 3 månader, efter man öppnat produkten även om bäst före datum inte har passerat. Kanske kan de vara så att om doft och konstisens verkar vara ok, kan produkten användas i alla fall. Men jag vill inte äventyra att någon ingrediens kan ha blivit dålig eller tappat sin intensitet. Huden (min hud i alla fall) är extra känslig i solen så det gäller att vara försiktig. Mitt motto är att köpa färre produkter och se till att använda upp dem först innan jag inskaffar nya.

De här 3 solskydden startar jag denna säsongen med

solskydd  Aloe Vera Anti-Age Sun Face SPF 15 parfym/doftfri och Aloe Vera Sunlotion SPF 15 parfym/doftfri, båda från AVIVIR. Plus min favorit både vinter och sommar Protecting Oil Outdoor från Maria Åkerberg Deepskin Organics.

Det kan vara svårt att veta vilket märke på solskydd man ska välja. Det finns nog bara ett säkert sätt och det är att testa sig fram. Jag lägger till några länkar i slutet av det här inlägget på solskyddsprodukter jag testat tidigare. Det finns även några som jag är lite extra nyfiken på och som jag inte har testat ännu (jag har ju bara testat en bråkdel av alla naturliga/ekologiska märken som finns på marknaden).

solskydd
100% Pure Pure Argan Oil Hydration SPF 30   Eco by Sonya EcoTan Natural Coconut Sunscreen SPF 30 Bema Bio Solar Tea finns med SPF 10 – 50 

Här är några av de solskydd jag tidigare har testat:

Green People – Sun Lotion SPF 15 

Maria Åkerberg -Sun Protecting Oil SPF 15 + Sun Protection Lotion SPF 20, Burts Bees Lip Balm SPF 8, Lavera Family Sun SPF 15 och Lavera Neutral SPF 20

Protecting Oil Outdoor, Rosenseriens Solkräm med Karotin SPF 6 och Lovea Monoï Thahiti Solkräm SPF 15

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.