26 maj 2024

Recension – Annmarie Börlind Sensitive med pre- och probiotika

Recension – Annmarie Börlind Sensitive med pre- och probiotika

AnneMarie Börlind Natural Beauty har uppdaterat sin ZZ Sensitive serie med pre- och probiotika för att ytterligare bidra till att balansera och normalisera hudens funktion

Normalisering av hudens bakterieflora och skyddsmekanismer stärker huden och gör att en känslig hy kan ta till sig aktiva ämnen som stärker och vårdar

Pre- och probiotikakomplexet är framställt av sockerarter från Yacûn-roten, rödbetor, majs och mjölksyrebakterier. Produkterna innehåller mjukgörande vegetabiliska oljor som jojoba, magnolia och kamelia. ZZ Sensitive seriens Regenerative krämer innehåller extrakt från Golden Orchid och uppstramande extrakt från bl a vit lupin sägs ska bidra med anti-ageing effekt. Golden Orchid ska vara bra på att reglera hudens ph-värde, förbättra funktionen i överhuden och minska risken för känsliga reaktioner. Vit Lupin ska stimulera och förbättra kollagenproduktionen, stärka hudens elasticitet och även fungera som en filler som får fina linjer och rynkor att slätas ut. Produkterna i ZZ Sensitive serien är fria från parfym och färgämnen. Serien ska passa alla åldersgrupper med känslig hud. 

Jag har testat Cleansing Emulsion samt Regenerative Day Cream

Recension – Annmarie Börlind Sensitive med pre- och probiotika


Annmarie Börlind ZZ Sensitive System Anti-Stress Mild Cleansing Emulsion (150 ml ca pris 280 kr) – kommer i glasflaska med pumpdosering. Rengöringsemulsion som är ett mellanting mellan kräm och lotion i konsistensen. Den känns mycket fyllig vid applicering och löddrar ej. Doften är neutral, kanske en aning syrlig som yoghurt. Den är lätt att massera in och avlägsnas sedan med ljummet vatten. Används ej till ögonen, bara för rengöring att ansiktet. Jag tycker att den tar bort smuts och makeup bra. Torkar inte ut huden. Det som är på minus sidan är att jag upplever en rätt så intensiv doft av typ alkohol när jag applicerar rengöringen i ansiktet. Så pass intensiv att ögonen svider och rinner samt även en viss irritation i luftvägarna. Det är snabbt övergående men jag hade nog sett att den reaktionen inte alls borde uppstå för maximal känsla. Speciellt som jag upplever att rengöring faktiskt balanserade min hud.

INCI/Ingredienser: AQUA [WATER], SORBITOL, CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE, ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA], POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, C10-18 TRIGLYCERIDES, SORBITAN STEARATE, DISTARCH PHOSPHATE, GLYCERIN, SODIUM LAUROYL GLUTAMATE, GLYCERYL STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA], DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, GLYCERYL CAPRYLATE, GLYCERYL UNDECYLENATE, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, BEHENYL ALCOHOL, STEARIC ACID, SUCROSE COCOATE, PALMITIC ACID, MAGNOLIA OFFICINALIS BARK EXTRACT, XANTHAN GUM, JOJOBA ESTERS, CETYL ALCOHOL, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, INULIN, ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE, ARGININE, TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID], TOCOPHERYL ACETATE, CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN], FRUCTAN, GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN], MALTODEXTRIN, LACTOBACILLUS FERMENT

Annmarie Börlind ZZ Sensitive System Anti-Stress Regenerative Day Cream (50 ml ca pris 500 kr) – kommer också i en glasflaska med airless pumpdosering. Konsistensen är även här en mix av lotion och kräm, eller fyllig lotion kanske passar bättre. Den är mjuk och lätt att applicera och ger huden en skön lite uppstramande känsla. Passar mycket bra som makeupunderlag. Ansiktskrämen ger en lugnande effekt. Precis som rengöringen är doften neutral med inslag av syrlig yoghurt. Dessvärre upplever jag samma irritationer i ögon och luftvägar när jag applicerar krämen i ansiktet. Övergående ja men lite störande och inte alls behagligt även om resultatet i sig av krämen är positiv.

INCI/Ingredienser: Aqua [Water], Simmondsia Chinensis Seed Oil [Jojoba], Caprylyl Caprylate/Caprate, Squalane, Glycerin, Alcohol, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter [Shea], Behenyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil [Sunflower], Cetyl Palmitate, Cera Alba [Beeswax], Stearic Acid, Palmitic Acid, Glyceryl Caprylate, Brassica Campestris Sterols [Rapeseed], Glyceryl Undecylenate, Sodium Stearoyl Glutamate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Xanthan Gum, Magnolia Officinalis Bark Extract, Tocopheryl Acetate, Arginine, Fructan, Lupinus Albus Seed Extract, Glycine Soja Oil [Soybean], Maltodextrin, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Tocopherol, Lactobacillus Ferment, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate.

*detta inlägg innehåller pressprover

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.