5 mars 2024

Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive

Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive

Esse Probiotic Skincare Sensitive är en probiotisk hudvårdsserie för känslig och reaktiv hy, acne, irritationer, eksem, perioral dermatit samt andra hudproblem. Boostar hudens immunförsvar med prebiotika som ger näring åt de goda bakterierna och probiotika som balanserar hudens bakteriestammar. Serien är inte doftfri men har inga tillsatta dofter. Dofterna från de eteriska oljorna innehåller en komponent av högst 0,03% för att göra risken för allergiska reaktioner så liten som möjligt. Alla produkter innehåller probiotika.

Sensitive Cleanser 200 ml ca pris 499kr 

Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive
Innehåller bl a aloe vera, jojobaolja, marula olja och vanilj. Brun glasflaska med pumpdosering. Rengöringsmjölken är vit till färgen och är härligt krämig. Svag doft av vanilj. Jag brukar använda 1- 2 pumptryck i handflatan och tillsätter lite vatten och blandar innan jag masserar in rengöringsmjölken i ansiktet, sköljer sedan bort med ljummet vatten. Mjuk och behaglig är den mot huden. Mild men tar bort smink och smuts mycket effektivt. Huden blir ren utan att strama eller irritera. Huden känns mjuk och återfuktat efter rengöringen.

INCI/Ingredienser: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone *ingredients from organic farming 100% of the total ingredients are from Natural Origin 70% of the total ingredients are from Organic Farming

Nourish Moisturiser 50 ml  ca pris 599kr

Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive
Dag och nattkräm för torr och känslig hud. Innehåller även bl a aloe vera, jojoba, squalane, sheasmör och vanilj. Brun glasburk med medföljande liten spatel (extra plus för det). Mild doft av vanilj, vit till färgen med en härligt fluffig konsistens. Jag tar upp en liten mängd med den medföljande spatel. Applicerar sedan med lätt påstrykning in krämen i ansiktet. Så mjuk att applicera. Huden blir mjuk, rejält återfuktat, lugn och balanserad. Jag använder Nourish Moisturiser båda morgon och kväll.

INCI/Innehåll: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalane, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Stearic Acid, Lactobacillus, Dehydroxanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Citric Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Vanillin, Gamma Decalactone *ingredients from organic farming 100% of the total ingredients are from Natural Origin 73% of the total ingredients are from Organic Farming

Sensitive Serum 15 ml  ca pris 699kr

Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive
Det här serumet innehåller levande probiotika (en miljard levande probiotiska lactobacillus mikrober per milliliter), jojobaolja, sesamolja, sheasmör och vanilj. Kommer i en brun plasttub med en rundad form av pip. Konsistensen är helt olik de serum jag tidigare testat både serum och oljeserum. Ett krämigt oljeserum som smälter på huden, känns inte kladdigt och lämnar ingen fet hinna. Har en karaktäristisk doft av sesamolja. En liten mängd är allt som behövs. Appliceras efter rengöring och före fuktgivande kräm. Jag brukar använda sensitive serum på lite olika sätt. Ibland till hela ansiktet, på de områden som är mest irriterade just för tillfället och punktbehandling. Stärker huden, minskar irritationer och inflammationer. Jag har även punktbehandlat envisa eksem och ospecificerade hudutslag. Jag har behandlat dessa 2 gånger per dag. Resultat har visat sig med att de snabbare läkt och under läkningen även minskat obehag och irritationer.

INCI/Ingredienser: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone
*ingredients from organic farming 100% of the total ingredients are from natural origin 85% of the total ingredients are from Organic Farming

Jag hade extremt höga förväntningar på denna Sensitive Serien och jag blev inte besviken! Snudd på att Sensitive Serien är ett snäpp över mina förväntningar. Esse Probiotic Skincare kit för torr och känslig hud har jag tidigare provat på. Fungerade riktigt bra på min hud. De produkterna har ju en ganska örtig doft. Något som jag vande mig vid men som jag rynkade näsan åt lite till en början 😉 Med Sensitive Seriens produkter var det precis tvärt om. Hade nog väntat mig örtiga inslag här med med blev överraskad av den extremt behagliga och milda doften av vanilj. Serumet är det enda som jag hade lite svårt för meddetsamma då det har doften av sesamolja. Just doften av sesamfrön är inte en favorit men jag vande mig ganska snabbt.

Esse Probiotic Skincare Sensitive hjälper till att läka och minska irritationer, gör huden lugnare och stärker huden. Allt detta på ett mycket snällt och milt sätt men definitivt effektivt. Jag har testat många olika typer av hudvård när min hud varit i kaos. Många produkter har hjälpt till att läka och lugnat huden men oftast har det förkommit lite irritationer i början. Med Esse Probiotic Skincare Sensitive slipper den redan känsliga och irriterade huden mer irritation, istället så tas huden hand om på det snällaste sätt någonsin. Fungerat fantastiskt för mig som är 50+ samt även för min dotter som är 26 år och periodvis har problem med hormonell acne. Så jag kan inget annat än höja Sensitive Serien till skyarna.

Jag rekommenderar varmt att surfa in på Esse Probiotic Skincare svenska hemsida och läsa mer om deras produkter samt om just probiotisk hudvård – framtidens hudvård.

Lista på var du hittar Esse Probiotisk Skincare finns här

♦Esse Probiotic Skincare är det nya namnet på Esse Organic Skincare♦

*detta inlägg innehåller pressprover 

Share some blog love

4 tankar på “Recension Esse Probiotic Skincare Sensitive

  1. Vilken kalas recension. Nu ser jag framemot att börja prova på dessa fina produkter. Tack för ett trevligt inlägg att läsa, känns väldigt trovärdigt.
    Hälsningar Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.