26 maj 2024

Recension HM Conscious Ecocert Hudvård

I början av året började HM Conscious Ecocert Hudvård dyka upp i HM butikerna.  Jag har testat 5 st produkter – här är min recension av de produkterna från HM Conscious Ecocert hudvård.

Recension HM Conscious Ecocert Hudvård

Texture Styler 50ml ( SEK 79,90) – innehåller bl a bivax, kokosolja, kaolin och doftsatt med eteriska oljor. Transparent står det på hemsidan men den är vit till färgen. Lämnar dock ingen vit hinna. Har en mycket svag doft av citrus. Konsistensen mjuk och känns lite som mousse. Ska ge medium stadga och går att applicera i både torrt och fuktigt hår. Tycker att den ger en viss struktur till håret, bäst dock om den appliceras i fuktigt hår. 98% naturlig – 82% ekologisk.

Dry Shampoo  35g (SEK 79,90) – Torrschampo som innehåller ekologisk certifierad potatisstärkelse och eteriska oljor. Den har dock även ”talk” (?) som ingrediens. Doftar pepparmint och kyler lätt i hårbotten. Transparent står det att den ska vara men pulvret är vitt till färgen. På mitt gråa (silvernyanserade ) hår funkar det mycket bra men vet inte hur det fungerar för mörkhåriga.  Läser man på HMs hemsida om hur man applicerar produkter så står det så här ”Skaka flaskan ordentligt och spraya sedan på torrt hår”. Det finns dock ingen spray funktion (?!), utan det är en vanlig skruvkork med insats som består att ett antal förstansade hål. Tycker att produkten var helt ok, men jag använder inte torr schampo på en regelbunden basis. 99% naturlig – 64% ekologisk.

Gentle Deodorant Roll-On 50 ml (SEK 59,90) – Roll on-deo som innehåller bl a aloe vera och glycerin. Doftsatt med eteriskaoljor. Deon har en mycket lätt citrus doft som försvinner väldigt snabbt.  Kan tycka att den här deon jobbar ganska bra att hålla bort svett med doftar inte så gott efter ett tag. Svettdoft tycks tränga igenom ganska väl.  98,5% – 84% ekologisk

Hand Wash White Tea & Peppermint 250ml  (SEK 69,90) – Den här gillar jag! Gillar den härliga kombon av Vitt Te och pepparmint. Löddrar lätt, lämnar rena händer med en ljuvlig uppfriskande doft, torkar inte ut huden på mig i alla fall. Kanske kunde de vara mindre av vissa tillsatsämnen enligt mitt tycke.  98,5% naturligt med 23% ekologiskt innehåll.

Om ni vill se fullständiga innehållslistan på ovanstående produkter så har jag tagit bild på det i det här inlägget.

Recension HM Conscious Ecocert Hudvård Vitalising perfume oil

Vitalising Perfume Oil, 8ml  99kr – Parfymolja i en liten praktiskt roll-on flaska. Parfymoljan innehåller bl a solrosolja, jojobaolja, rosmarin, grapekärnor och citron. Som alla liknade naturliga parfymoljor sitter inte den här heller kvar på huden speciellt länge. Men perfekt att fräscha upp med under dagens gång. Jag valde Vitalising  då den har en frisk citrusdoft som jag upplever upplyftande och lugnande. 99,5% naturligt ursprung med 94% ekologiskt ursprung. Innehållet i denna produkten ser ut så här:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.