16 april 2024

Apoliva Eco Ansiktsserie – recension

Apoliva Eco Ansiktsserie Recension

Apoliva Eco Ansiktsserie RecensionEn bra och prisvänlig ecocertifierad hudvårdsserie från Apoteket AB

Apoteket AB eget skönhets varumärke Apoliva har nu även – Apoliva Eco ansiktsserie som lanserades i november förra året (2015).  Produkterna passar normal till torr hy. Alla produkterna innehåller Aloe Vera. Innehåller inga eteriska oljor, produkterna är doftsatta med rosextrakt som ger produkterna en mycket subtil rosdoft. Rosextrakt är rik på antioxidanter. Apoliva Eco produkterna är ekologiskt certifierade av EcoCert Cosmos Organic

Apoliva Eco Rengöringsmousse (150 ml ca pris 99,-) är en rengöring med mjukt och krämigt skum. Pumpdoseraren ger bra mängd och fast skum. Har en svag rosdoft. Lätt att applicera och skölja av. Tar bort smuts och makeup bra utan att huden blir uttorkad. För mig passar mousse-rengöringar bäst på våren/sommaren. Använder jag den här typen av rengöring under höst och speciellt vinter så brukar jag tillsätta lite olja.

Ingredienser/INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Sodium Benzoate, Rosa Gallica Flower Extract, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Gluconate, Maltodextrin, Parfum – 98% naturligt ursprung 12,9% ekologisk odling

Apoliva Eco Dagcreme (50 ml ca pris 169,-) Den här dagkrämen innehåller bl a avokadoolja (rik på bl a betakaroten/B- och E-vitamin) , aprikoskärnolja (rik på Omega 3 & 6), solrosfröolja (rik på E-vitamin och essentiella fettsyror). Den har en lätt krämig konsistens med en svag doft av rosor. Lätt att applicera. Smart doseringspump som ger lagom mängd vid ett pumptryck. Ger huden bra med fukt.

Ingredienser/INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Polyglyceryl-6 Distearate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, Rosa Gallica Flower Extract, Tocopherol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Citric Acid, Sodium Gluconate, Maltodextrin, Parfum – 
99,4% naturligt ursprung 27,4% ekologisk odling

Apoliva Eco Nattcreme  (50 ml ca pris 179,-) Nattkrämen innehåller även sheasmör som är mjukgörande, rik på antioxidanter och sägs vara anti-inflammatorisk. Nattkrämen har en lite fylligare konsistens än dagkrämen men känns lätt och behaglig att applicera. Känns som huden återfuktas och ger en mjukgörande känsla. Precis som på dagkrämen är tuben försedd med en mycket bra pumpdosering.

Ingredienser/INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Octyldodecanol, Polyglyceryl-6 Distearate, Dicaprylyl Carbonate, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate, Persea Gratissima Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate Citrate, Rose Gallica Flower Extract, Tocopherol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Citric Acid, Sodium Gluconate, Maltodextrin, Parfum – 99,4 naturligt ursprung 32,8% ekologisk odling

Apoliva Eco Ögoncreme  (15 ml ca pris 159,-) Ögonkrämen innehåller precis som de övriga krämerna avokadoolja, aprikoskärnolja, solrosfröolja plus barkextrakt från silkesträd som sägs ha en utslätande effekt. Ögonkrämen ska “vårda, återfukta och skydda den känsliga huden kring ögonen även minska synligheten av fina linjer och mörka ringar”Konsistensen är lätt men lite krämig. Lätt att applicera. Jag upplever att den här ögonkrämen återfukar bra och håller det känsliga partiet runt ögonen mjukt och smidigt. Genom att den återfuktar bra hålls de fina linjerna mindre synliga och partiet känns mindre puffigt.  Bra pumpdosering på tuben men här gäller det att trycka lätt och bara ett halvt pumptryck, annars får man onödigt mycket.

Ingredienser/INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Persea Gratissima Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Polyglyceryl-6 Distearate, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Albizia Julibrissin Bark Extract, Rosa Gallica Flower Extract, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Gluconate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Maltodextrin, Darutoside, Parfum – 99,4 naturligt ursprung 29,8% ekologisk odling

Min sammanfattning av Apoliva Eco produkterna: Jag är helt nöjd med Apoliva Eco seriens produkter. Jag var lite skeptiskt till en början då de innehåller ‘parfym’ men efter jag testat dem kan jag med facit i handen säga att min hud tolererade produkterna bra utan några irritationer eller obehag. Kul att Apoteket AB satsar på mer naturligt och ekologiskt. Prisnivån tycker jag också är bra. Produkternas prisnivå som ligger mellan 99 kr – 179 kr tycker jag klassar in på nivån av prisklass ‘överkomligt’.

*inlägget innehåller pressprover*

Share some blog love

2 tankar på “Apoliva Eco Ansiktsserie – recension

  1. Så intressant att läsa om dessa produkter. Jag har inte ens bemödat mig att titta närmare på dem då jag trott att det är säkert inte speciellt naturliga /ekologiska. Måste ta mig en närmare titt på dem.
    Hälsningar Mona

    1. Hej Mona,
      Vi har ju alla olika krav innehållsmässigt och certifiering ger oss en liten vägledning. Jag kollar alltid INCI oavsett 😉 Det kan ju vara med något som certifieringsorganet tillåter men som jag själv vill undvika =) eller något jag är allergisk mot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.