19 april 2024

Avokadoolja från Loelle – Recension

Grön Avokado Olja från Loelle - recension
Loelle Organic Beauty – Organic Green Avocado Oil

Jag var så nyfiken på denna oljan vid lanseringen att jag verkligen hängde på låset när den kom upp till försäljning i Loelles webbutik. Ekologisk odlad avokado. Loelles Avokadoolja har bara en ingrediens vilken är 100% ren kallpressad avokado olja tillverkad i Kenya. Så ren att den faktiskt ska gå att ha över en sallad.

Grön avokadoolja är berikad, precis som avokadofrukten, med många nyttiga essentiella fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Bland dem kan nämnas Vitamin A, B1, B2, B6, D, K och folsyra. Även pantotensyra (B5), Lecetin och kalcium. Oljan är halvfet och grönaktig till färgen vilket kommer naturligt från klorofyll. Rökig jordig doft. Jag personligen upplever även en svag förnimmelse av ylang ylang(!) 

Grön Avokado Olja från Loelle - recension

Jag kan tänkta mig att den här oljan passar de flesta hudtyper. Den är speciellt inriktat på mogen, åldrande hud, solskadad hud, torr och känslig hud, livlös hy. Rekomenderas även för hudproblem som eksem och psoriasis. Oljan kan även hjälpa huden att binda fukt. Den är mild och kan även användas på den känsliga huden runt ögonen. Passar även som hårolja.

Mitt omdöme: Så snygg flaska! Stort plus att Loelle Organic Avocado Oil kommer med en pipett! Innan jag köpte den här så har jag läst att avokadoolja är en fet olja och tar upp till 1 timme innan den absorberas. Så upplever inte jag den här oljan. Halvfet skulle jag vilja säga (fet olja för mig är att jämföra med t ex ricinolja). Jag tycker Loelle Avokado Olja är lätt att massera in och känns inte överdrivet kladdig. Min slurpar i sig den ganska snabbt och lämnar en mjuk återfuktande känsla.

Jag använder den till ansiktet, hals och dekolletage. Oljan är dryg, 2-3 droppar räcker. Jag använder den här oljan främst som olja till natten. På morgonen vaknar jag upp återfuktat och hyn har ett fint lyster. Ibland tillsätter jag några droppar av avokadooljan till min foundation, eller applicera några droppar direkt i ansiktet över fuktkrämen som en extra lyster-boost. Min hud mår jättebra av den här oljan och får ett naturligt lyster på köpet.

Pris: ca 139 kr – 100 ml glasflaska med pipett

Share some blog love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.